Fudbal

Milan Zarić

11. 08. 2022. 22:54 13

RASPAD Partizan ispao iz Lige Evrope!

Agonija Partizana je nastavljena! Kiksevi se ređaju, pa je onim superligaškim pridodat i evropski krah! Ispao je tim iz Humske od AEK-a iz Larnake, odigrao je u revanšu samo 2:2, pa su Kiprani prošli dalje sa ukupnih 4:3. Posrtanju Ilije Stolice na klupi crno-belih nema kraja, pa je sada srpskom vicešampionu ostala samo još jedna šansa da dočeka jesen u Evropi.

Naime, Partizan će nastaviti takmičenje u Ligi konferencija, pa će u plej-ofu za ovo takmičenje igrati protiv malteškog Hamruna.

Puca po šavovima u Partizanu, rezultata nema, navijači su nezadovoljni i besni, pa su tokom gotovo celog meča skandirali "Uprava, napolje". To je posebno bilo izraženo posle golova crno-belih, da bi nezadovoljstvo dostiglo vrhunac kada se meč približio kraju.

Stolica je doživeo debakl na klupi Partizana, pobedio je na samo jednom meču, ostvario je tri remija i dva poraza i sasvim je izvesno da je ovo njegova poslednja utakmica na kormilu crno-belih.

Kada je reč o samom meču, Rikardo je doneo prednost Partizanu u prvom poluvremenu, ali se situacija u nastavku promenila. AEK je poravnao autogolom Svetozara Markovića, Rikardo je vratio prednost, da bi remi i prolazak dalje Kipranima doneo Faraž.

Crno-beli su tako ostali bez Lige Evrope, pa im je sada ostala samo još jedna šansa da igraju tokom jeseni u Evropi.

Drugo poluvreme: Partizan - AEK Larnaka 2:2 (1:0)

KRAJ MEČA! Ispao je Partizan iz Lige Evrope!

90. minut - Igraće se još četiri minuta u Humskoj.

85. minut - Sve je manje vremena za Partizan na ovom meču. A gol im je očajnički potreban ne bi li odveli meč makar u produžetke.

77. minut - Nisu sada imali sreće fudbaleri Partizana. Menig se oslobodio i našao prostora za šut, ali nije imao sreće, budući da je pogodio stativu.

75. minut - Bilo je opasno pred golom AEK-a. Dobio je dubinsku loptu Dijabate, krenuo ka njoj, međutim golman gostiju Kenan Pirić je bio brži.

65. minut - Šanse se ređaju kao na traci... Pokušao je Rikardo sa distance, međutim pravo je lopta išla u ruke Pirića.

64. minut - Nova velika šansa za AEK. Altman je izašao ispred Popovića, koji je uspeo da mu skrati ugao i odbrani. 

57. minut - GOOOOOL! PONOVO JE IZJEDNAČIO AEK - 2:2. Kakav meč gledamo?! Tri gola su postignuta za samo pet minuta, sada je Faraž prošao po desnoj strani, namestio se na levu nogu i poslao projektil u mrežu Popovića.

56. minut - Mogao je sada Partizan da ode i na plus dva... Natho je pokušao sa distance, međutim golman Kiprana loptu prebacuje preko gola.

54. minut - GOOOOOL! PONOVO VODI PARTIZAN - 2:1. DIjabate je prošao po desnoj  strani, našao je Rikarda, koji je glavom matirao Pirića! I ponovo, kao posle prvog gola, čulo se skandiranje "Uprava, napolje".

52. minut - GOOOOL! AEK JE IZJEDNAČIO - 1:1. Đurčo je centrirao, Lopez je uputio udarac ka golu Popovića, međutim lopta je zakačila Markovića i prevarila je Popovića.

46. minut - Nastavljen je meč u Humskoj.

Prvo poluvreme: Partizan - AEK Larnaka 1:0

KRAJ POLUVREMENA! Partizan ima minimalnu prednost, a za prolazak im je potreban još jedan gol. Ovaj rezultat meč vodi u produžetke.

45. minut - Još dva minuta će se igrati u prvom poluvremenu...

43. minut - Pokušavaju Kiprani da zaprete posle kornera i prekida, ali su defanzivci crno-belih očigledno dobro naučili lekciju, pa tu opasnost neutrališu.

30. minut - Pao je Gomeš na ivici kaznenog prostora, bilo je tu kontakta sa Rosalesom, međutim sudija Sančez je procenio da tu nije bilo faula.

24. minut - GOOOOL! POVEO JE PARTIZAN - 1:0! Dijabate je odlično povukao, video je samog Rikarda, kog je spojio sa golom, a napadaču iz Zelenortskih ostrva nije bilo teško da matira Pirića. Navijači Partizana su tada najpre proslavili prednost, zatim su i ponovo skandirali "Uprava, napolje".

22. minut - Ozbiljna šansa za Partizan. Dijabate je odigrao do Andradea, ovaj prosledio loptu do Meniga, međutim nije se Holanđanin najbolje snašao u završnici.

14. minut - Prekid tokom kog je golman Pirić ostao da leži na travi doprineo je tome da padne ritam igre u Humskoj. Kiprani sve rade da se igra što sporije, budući da imaju rezultat koji im odgovara.

10. minut - Prva šansa za Partizan... Fuseini Dijabate se sa desne strane spustio u sredinu, pokušao je levom nogom, ali je izblokiran.

5. minut - Pao je Đurčo u kaznenom prostoru Partizana posle duela sa Dijabateom, ali je španski sudija samo pokazao da se meč nastavi.

3. minut - Utakmica je počela i vatrometom "grobara", koji i dalje traje...

1. minut - Počeo je meč u Humskoj. I to skandiranjem "Uprava, napolje", ali i aplauzima podrške za igrače Partizana.

PARTIZAN - AEK LARNAKA 2:2 (1:0) - prvi meč 1:2

Stadion: FK Partizan. Gledalaca: 10.802. Strelci: Rikardo u 24. i 54. minutu za Partizan, a Marković (autogol) u 52. i Faraž u 57. za AEK. Sudija: Hoze Marija Sančez (Španija). Žuti karton: Marković, Natho, Urošević (Partizan), Kasado, Mamas, Pirić (AEK Larnaka).

PARTIZAN: Popović - Filipović, Vujačić, Marković, Urošević - Fejsa, Andrade, Natho (od 64. Jović) - Dijabate, Menig (od 79. Lutovac), Rikardo (od 84. Baždar).

AEK LARNAKA: Pirić - Rosales, Miličević, Tomović, Englezu (od 66. Kasas) - Ojer, Luis Gustavo - Faraž (od 89. Gonzalez), Altman (od 79. Mamas), Đurčo (od 66. Gama) - Lopez (od 79. Olatunji).

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 13

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati