Fudbal

Milan Zarić

10. 08. 2022. 22:52 0

Benzema dotukao Ajntraht: Real uzeo Superkup Evrope!

Fudbaleri madridskog Reala došli su do prvog trofeja u novoj sezoni, pošto su u finalu Superkupa Evrope u Helsinkiju savladali Ajntraht sa 2:0. "Kraljevići" su do pehara došli golovima Davida Alabe i Karima Benzeme.

U prestonici Finske su se za prvi evropski trofej u sezoni tradicionalno borili pobednici Lige šampiona i Lige Evrope, a na kraju je kao pobednik izašao Real, koji je prošle sezone digao "ušati pehar". Ajntraht, sa druge strane, nije uspeo da napravi iznenađenje bez Filipa Kostića, koji će preći u Juventus.

Iako je Real kao favorit ušao u meč, prvi je zapretio nemački tim. Kamada je tako bacio na muke Tiboa Kurtou, pokušao je u 14. minutu sa distance, međutim Belgijanac je odbranio. Tri minuta kasnije - šansa na drugoj strani. Vinisijus Žunior se našao u kaznenom prostoru "orlova", probao je da ugrozi Trapa, no njegov udarac je bio izblokiran.

Kurtoa je bio na visini zadatka i u 24. minutu, kada je Knauf uputio jak udarac po zemlji, ona je išla u desnu stranu, ali je i to zaustavio Belgijanac. Veoma dobru šansu je Real imao 13 minuta kasnije, kada je ponovo zapretio Vinisijus, okušao je sreću van kaznenog prostora, međutim "fortuna" je bila na strani Nemaca, budući da je Trap odbio loptu u stativu.

Međutim, u istom minutu - gol za Real. Kazemiro je posle prekida uspeo da skrene loptu do Davida Alabe, koji je bio na pravom mestu, pa je glavom matirao Trapa za prednost - 1:0.

Vođstvo Reala je do poluvremena moglo da bude i veće, samo da je Toni Kros u 44. minutu bio malo precizniji. Ipak, lopta je prozujala pored stative, pa je Ajntraht na odmor otišao sa minimalnim zaostatkom i nadom da može da zakuva meč.

Ali, u tome nije uspeo, budući da se Real u nastavku za sve pitao. Prvu šansu u nastavku je imao Vinisijus, čiji je udarac odbranio Trap, da bi šest minuta kasnije Kazemiro zatresao prečku.

Nije na tome Real stao, pa je u 65. minutu uspeo da dođe do drugog gola. Strelac - Karim Benzema, a ko drugi? Lepo je Francuz reagovao posle pasa Vinisijusa, iako mu šut nije bio jak i išao je po sredini gola, čuvar mreže Ajntrahta nije uspeo da reaguje, pa je drugi put morao da vadi loptu u mrežu.

Benzema je ovim golom ujedno i sasekao krila "orlovima", koji do kraja nisu uspeli da zaprete, pa je slavlje "kraljevića" moglo da počne. Real nije mogao da poželi bolji start sezone, te ostaje da se vidi da li je ovo nagoveštaj novih uspeha...

REAL - AJNTRAHT 2:0 (1:0)

Stadion: "Olimpijski" u Helsinkija. Strelci: Alaba u 37. i Benzema u 65. minutu. Sudija: Majkl Oliver (Engleska). Žuti karton: Alario (Ajntraht).

REAL: Kurtoa - Karvahal (od 85. Ridiger), Militao, Alaba, Mendi - Kazemiro, Modrić (od 67. Rodrigo), Kros (od 85. Šuameni) - Valverde (od 76, Kamavinga), Vinisijus (od 85. Sebaljos), Benzema.

AJNTRAHT: Trap - Ture (od 70. Alario), Tuta, Ndika - Knauf, Sou, Rode (od 58. Gece), Lenc - Kamada, Lindstrem (od 58. Muani), Bore.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati