Fudbal

Direktno.rs

09. 08. 2022. 23:11 0

Rendžers se vratio iz "mrtvih" i prošao dalje

Poznati su svi učesnici plej-ofa za Ligu šampiona. Benfika je protiv Mitjilenda ostvarila dvostruku pobedu, slavivši u Danskoj 3:1. Istovetnim rezultatom u gostima slavio je Karabag protiv Ferencvaroša i izborio plej-of. Veliki podvig ostvario je Rendžers koji je u Glazgovu anulirao poraz od 2:0 protiv belgijskog Rojal Uniona i slavio na "Ajbroksu" 3:0. Prolaz u plej-of obezbedili su posle produžetaka PSV i Dinamo iz Kijeva.

Iako neiskusni na ovom nivou, Belgijanci su prilično sigurno delovali u prvom poluvremenu na "Ajbroksu". Dobro su se branili, veoma umešno.

Kada se mislilo da će zadržati mirnu mrežu na poluvremenu i praktično odraditi pola posla, dogodio se šok. U 45. minutu sviran je penal za Rendžers a precizan sa bele tačke bio je Tavernije.

Škoti su na poluvreme otišli sa minimalnom prednošću, ali u stvarnosti, otišli su sa maksimalnom verom da mogu do preokreta. I ispostavilo se da su bili u pravu.

U 58. minutu hrvatski interancionalac Antonio Čolak anulirao je prednost Belgijanaca iz prvog meča. Tada je bilo jasno da je gostima ušla voda u uši i samo se čekao na stadionu treći gol.

I dočekali su ga. U 79. minutu još jedan Hrvat Borna Barišić asistirao je Tilmanu, koji je zatresao mrežu i doveo Rendžerse u vođstvo u ukupnom rezultatu. Do kraja je ostalo 3:0 i velika radost "policajaca" koji su došli do plej-ofa.

A tamo ih čeka PSV. "Filipsovci" su u Ajndhovenu slavili 3:2 protiv Monaka, posle produžetka. Posle 1:1 iz "kneževine" jasno je bilo da je sve otvoreno u revanšu. Vodio je domaćin od 21. minuta golom Vermana.

To vođstvo bilo je na snazi do 58. minuta kada je Maripan doneo izjednačenje. U 70. minutu Ben Jeder donosi preokret i vođstvo Monaka 2:1. Bio je Monako na samo par minuta od plej-ofa, ali je Gutijerez u 89. minutu doneo produžetak. A u njemu jedini gol, gol vredan pobede postigao je Luk de Jong.

Benfika je i drugi put savladala Mitjilend. Ovog puta u Danskoj bilo je 3:1 i izborila dvomeč u plej-ofu protiv kijevskog Dinama. Ukrajinski tim je branio 1:0 iz prvog meča u Gracu protiv Šturma. Austrijanci su uspeli da pobede istovetnim rezultatom i izbore produžetak. Međutim, gosti su sačuvali više energije i u dodatnih 30 minuta postigli dva gola za overu prolaza.

Posle 1:1 u Azerbejdžanu Karabag je slavio u gostima u Budimpešti protiv Ferencvaroša 3:1. Na taj način zakazao je okršaj u plej-ofu protiv Viktorije Plzenj.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Najtužnija maca na svetu

Anketa

Da li će Partizan igrati polufinale Kupa protiv Crvene zvezde?

Rezultati