Fudbal

Direktno.rs

28. 07. 2022. 11:29 0

Makabi i Žalgiris - dve senzacije Lige šampiona

Fudbaleri Žalgirisa i Makabi Haife, priredili su senzacije u kvalifikacijama za Ligu šampiona. U drugom kolu su izbacili Olimpijakos i Malme. Pirejci su doživeli najteži evropski poraz u poslednjih nekoliko godina, i to na svom terenu protiv izraelskog sastava. Litvanci su bez primljenog gola u dvomeču počistili prvaka Švedske. Mogu li ova dva tima do novih skalpova?

Prošlogodišnji učesnik Lige šampiona Malme, doživeo je sramotu na svom terenu. Za 180 minuta nisu uspeli da zatresu mrežu rivala. Jedina dva šuta u okvir, bili su pogoci gostiju za veliko iznenađenje. 

Žalgiris iz Viljnusa je osnovan nakon drugog svetskog rata. Imaju 29 trofeja u domaćim okvirima. Na evrosceni nisu imali zapaženih uspeha. Prošle sezone ih je u Ligi Evrope izbacila slovenačka Mura. Sada će imati teškog rivala Bodo Glimt koji je razneo Klasvik. Oni su im stari dužnici jer su ih Norvežani izbacivali u poslednje dve evro sezone.

Tim Žalgirisa pretežno čine stranci za koji nastupa i srpski defanzivac Ivan Tatomirović. Tu su još trojica Hrvata i jedan Crnogorac.

Makabi iz Haife deklasirao je u gostima Olimpijakos 4:0 nakon remija u prvom susretu. Aktuelni šampion Izraela je bio ubedljiv. Imaju 23 domaće titule, ali u Evropi nisu nikad napravili značajnije rezultate. Po dva puta su igrali grupnu fazu Lige šampiona i Lige evrope, a prošle sezone su učestvovali u grupi Lige konferencija sa kasnijim finalistom Fejenordom.

Stranih igrača u Makabiju je devet. Za njih ne nastupa niko od srpskih fudbalera ili igrača iz regiona. Najvredniji fudbaler na tržištu je napadač Frandzi Pijero procenjen na 1.8 miliona evra.

U trećem kolu kvalifikacija za Ligu šampiona, Izraelski sastav će odmeriti snage sa kiparskim Apolonom iz Limasola. Pobednik tog meča, potencijalni je rival Crvene zvezde u plej - ofu ako crveno beli eliminišu jermenski Pjunik. Ipak, postoji mogućnost da UEFA zabrani susrete azerbejdžanskih i jermenskih timova. Tako Zvezda ili Pjunik ne bi mogli da se susretnu u baražu sa Karabagom. 

Dueli treće runde su 2. i 9. avgusta.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati