Fudbal

Direktno.rs [ Izvor: Mediji ]

21. 07. 2022. 13:47 0

Poroci ga uništili: Tužna sudbina Nikole Radmanovića

Nikola Radmanović, koji je ostavio najdublji trag igrajući u Crvenoj zvezdi, preminuo je ovog četvrtka u 53. godini, pošto je izgubio bitku sa šećernom bolešću.

Radmanović je rođen 1. marta 1969. godine u Bihaću, ali je odrastao u Crvenki. Prve fudbalske korake napravio je u Vrbasu, da bi potom još nosio dres Bečeja pre dolaska u Crvenu zvezdu u kojoj je proveo pune četiri godine (od 1992. do 1996) i za to vreme odigrao 91 utakmicu za crveno-bele, te osvojio prvenstvo i tri kupa. Bio je deo čuvene generacije sa Dejanom Stankovićem, Zvonkom Milojevićem, Dejanom Petkovićem i Pericom Ognjenovićem. Pamte se i dalje njegove partije protiv Kajzerslauterna.

Bio je čak i deo 100. večitog derbija.

- Posle toga je bila euforija, pevanje pesme Đurđevdan, to nikada neću zaboraviti - rekao je godinama nakon derbija.

Posle Crvene zvezde nosio je dres i španske Meride.

Borbeni defanzivni vezista je po završetku igračke karijere ušao u u trenerske vode i dugo je bio deo sistema Crvene zvezde. Bio je asistent Vladimiru Petroviću Pižonu u prvom timu, ali je veći deo trenerskog staža proveo u omladinskoj školi, gde je sa klupe predvodio nekoliko talentovanih generacija.

Pojašnjeno je na stranici "Crvenka" kakav je zapravo bio ovaj bivši fudbaler.

- Nikola Radmanović je čovek velikog šarma, duhovit na terenu i van njega. Voleo je sva zadovoljstva života, imao je ukus za sve što je lepo. Voleo je ljude, muziku, društvo, kafanu. Družio se sa najvećim zvezdama domaće estrade i dovodio ih u Crvenku. Svojom pojavom zaustavljao je saobraćaj i bio je idol mladih. Bilo gde da sedne u Crvenki, odmah bi za njegov sto stiglo piće ili bi ga kelner upitao šta želi, jer to naručuje čovek za drugim stolom. Živeo je Nikola buran život i kao većina mladih ljudi nije razmišljao o tome šta će biti sutra - pisalo je u tekstu.

Zatim su govorili o njegovim porocima.

- Ako je Nikola pevao pesmu "Kafana je moja sudbina", onda je pevao istinu. Kafana mu to zaista i jeste. I kao radno mesto i kao drugi dom i kao pogibija koja će mu odneti i godine i zdravlje i novac, do koga je držao kao do lanjskog snega. Novac je trošio, delio, ostavljao po kockarnicama. Dok su drugi igrali da se skuće i zarade, Nikola je igrao za poroke.

Uz to je stajalo i da su ga "zaboravili i klub i saigrači i prijatelji i da vreme provodi sam".

Pozvali su pre tri godine sa te stranice i da svako ko može časti ovog fudbalera pićem uz poruku "Niko nije zaslužio takvu sudbinu, a najmanje ikona jednog vremena i jedne generacije Nikola Radmanović".

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Očekivanja

Zoran Živković [13.05.2024.]




Video dana

Ne mrdam odavde

Anketa

Ko će osvojiti Ligu šampiona?

Rezultati