Fudbal

Direktno.rs [ Izvor: Mediji ]

22. 06. 2022. 22:46 2

Dan kad je policajac ubio legendu Zvezde posle meča

Sve se odigralo u kobnoj noći 22. juna 1972. godine. Nekadašnji fudbaler Crvene zvezde Vladimir Durković tragično je u 34. godini život! I to od strane pijanog švajcarskog policajca koji ga je napao i upucao ispred jednog noćnog kluba u Sionu.

Tragedija se dogodila nakon prijateljskog meča u kom je Durković pri kraju karijere, nastupao za Sion protiv Bastije. Nakon što je ničim izazvano upucan u stomak, završio je u bolnici na hirurškoj intervenciji - ali, nažalost, nije uspeo da se izvuče!

Švajcarski mediji su tada pisali da je policajac u civilu "želeo da uzme stvari u svoje ruke", uvredio je Durkovića i još jednog igrača Siona koji je bio s njim, a koji su želeli da uđu u automobil, te je izvukao pištolj i upucao našeg desnog beka.

Durković je prevezen u bolnicu, ali je umro dva-tri sata kasnije. Ta vest je obišla celu planetu, a policajac je kasnije izjavio da nije znao ko je u pitanju i da je od Durkovića mislio da je Italijan. Na kraju, dobio je samo sedam godina robije, a Švajcarci su pisali da je to zbog toga što je bio sin nekog visokopozicioniranog brigadira.

Inače, Durković je u to vreme bio jedan od najboljih igrača na svojoj poziciji. Sa Jugoslavijom je 1960. osvojio zlatnu medalju na Olimpijskim igrama u Rimu, dok je na prvom Evropskom prvenstvu bio deo tima koji je u finalu izgubio od Sovjetskog Saveza. Sa nacionalnim timom je 1962. bio član tima koji je na Mundijalu u Čileu osvojio četvrto mesto.

Bio je uvršten u idealni tim tog turnira, a u dresu Jugoslavije upisao je tačno 50 nastupa. Od njegove smrti već je prošlo 50 godina...

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 2

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati