Fudbal

Direktno.rs

15. 05. 2022. 17:03 1

Siti se iščupao u Londonu: Na pobedu je do titule

Fudbaleri Mančester sitija remizirali su u gostima sa ekipom Vest Hema rezultatom 2:2 i sada je trka za titulu dodatno zakomplikovana.

Liverpul ima šansu da pobedom nad Sautemptonom u utorak priđe Sitiju na bod zaostatka pred poslednje kolo koje je na programu naredne nedelje. Ipak, Siti i dalje drži sve u svojim rukama, jer ako pobedi Aston Vilu, sigurno će osvojiti titulu.

Boven je bio apsolutni heroj i navijača Vest Hema i Liverpula u prvom poluvremenu, pošto je iskoristio dve šanse u 24. i 45. minutu za ogromnih 2:0.

Siti je dominirao, imao šanse i posed lopte, a Vest Hem je do dva gola došao iz jedina dva udarca. Rasle su nade Liverpula u tim trenucima da bi u utorak mogao da se poravna sa Sitijem, ali...

"Građani" su u drugom poluvremenu dodali gas i već u 49. minutu Griliš je bio na pravom mestu i sa 18 metara je pogodio za 2:1.

Siti je nastavio da dominira, šanse su se ređale, a u 69. minutu Cufal je postigao autogol nespretnom intervencijom, nakon Marezovog centaršuta, glavom je savladao Fabijanskog za 2:2.

Pet minuta kasnije Boven je imalo novu šansu, da postigne treći pogodak, ali je izblokiran.

U 77. minutu u igru je ušao Nobl, poslednji put u dresu Vest Hema, što je bio i najemotivniji momenat ove nedelje.

U 83. minutu dogodio se ključan trenutak, pošto je Douson oborio Žezusa i napravio penal. Sudija je sačekao poziv iz VAR sobe, potom i sam otišao da se uveri i pokazao na belu tačku, ali je Fabijanski odbranio udarac Mareza, čime je dodatno zakomplikovao šampionsku trku.

Lids je uspeo da dođe do velikog boda u poslednjim trenucima meča sa Brajtonom. Gosti su poveli preko Velbeka, a onda je Strajk u nadoknadi pogodio za veliki bod.

Lids je tako preskočio Barnli, ima bod više, ali Barnli ima meč manje, tako da će do kraja voditi veiku borbu.

U ostalim mečevima, Lester je razbio Votford u gostima rezultatom 5:1, u meču koji nije imao rezultatski značaj. Vardi i Barns su dali po dva gola, Medison jedan, dok je za domaće pogodio Žoao Pedro.

Aston Vila i Kristal Palas su remizirali 1:1, a isti rezultat bio je i na meču Vulverhempton - Norič, ali ni oni nisu imali rezultatski značaj ni za jedan tim.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Najtužnija maca na svetu

Anketa

Da li će Partizan igrati polufinale Kupa protiv Crvene zvezde?

Rezultati