Fudbal

Direktno.rs

11. 05. 2022. 23:36 0

Nedovoljan gol Vlahovića, Perišić doneo Interu kup

Fudbaleri Intera osvojil su Kup Italije, pošto su u dramatičnom finalu posle produžetaka savladali Juventus sa 4:2. Vodio je Inter sa 1:0, zatim je "stara dama" golovima Sandra i Vlahovića preokrenula na 1:2, međutim ispostavilo se da je taj gol srpskog reprezentativca bio nedovoljan Torinezima. Jer, Čalhanoglu je sa penala izborio produžetke, da bi u dodatnih 30 minuta Perišić sa dva gola doneo trofej ekipi iz Milana.

Vodio je Inter još od sedmog minuta golom Nikola Barele, pa se čekala reakcija Juventusa.

Nje nije bilo u prvom delu, potrošili su gotovo celo poluvreme bez gola, ali se zato situacija promenila u nastavku, pa je Juventus dao dva gola u razmaku od svega dva minuta.

Igrao se 50. minut, lopta je došla do Aleksa Sandra, koji je šutirao, loptu je zakačio Alvaro Morata i ona je prevarila Samira Handanoviča za 1:1.

Međutim, to nije bilo sve od Juventusa. Samo dva minuta kasnije, Vlahović je dobio fantastičnu loptu u prostor i izašao je oči u oči sa Samirom Handanovičem. Šutirao je i pogodio golmana Intera, potom se ponovo lopta odbila Vlahoviću, a Srbin je uspeo da je provuče pored nekoliko igrača Intera i donese slavlje svom timu.

I čuvali su Torinezi tu prednost, ali samo do 79. minuta, kada su napravili veliku grešku. Leonardo Bonući je pokušao da zaustavi rivala, međutim preoštro je startovao, pa je sudija Valeri dosudio penal. 

Bunili su se igrači Juventusa, pa je sudija odluku proverio putem VAR-a. Snimak je pokazao da je doneo dobru odluku, pa je loptu na belu tačku postavio Hakan Čalhanoglu, koji je u 80. minutu izjednačio na 2:2.

Nakon tog pogotka Čalhanoglua mreže se više nisu tresle, pa pošto pobednik nije bio poznat posle 90 minuta, duel je otišao u produžetke.

A dodatnih 30 minuta mnogo je bolje počeo Inter, budući da je u 98. minutu ponovo došao do prednosti - ovoga puta od 3:2. Dosudio je novi penal Valeri - nero-azuri su odlučili da promene izvođača, ali je ishod bio isti, jer je Ivan Perišić nadmudrio golmana "stare dame" i doneo novu prednost, pa je Inter bio taj koji je bliži trofeju.

Taj gol je, činilo se, potpuno "ubio" Juventus, pa je u 102. minutu Inter došao do još jednog gola. Dimarko je odlično prošao, našao je Perišića, koji je sjanim udarcem sa distance "ubio pauka" u mrežu Juventusa i pogodio je za ogromnih 4:2.

Posle tog gola Perišića mreže se nisu tresle, pa je tako naš Dušan Vlahović ostao bez trofeja u debitantskoj sezoni u Torinu, dok je Inter zadržao kakve-takve šanse da na kraju sezone osvoji duplu krunu (u prvenstvu dva kola pre kraja ima dva boda manje od Milana).

JUVENTUS - INTER 2:4 (2:2, 0:1)

Stadion: "Olimpiko". Strelci: Sandro u 50. i Vlahović u 52. minutu za Juventus, a Barela u 7, Čalhanoglu u 80. iz penala i Perišić u 98. iz penala i 102. Sudija: Pol Valeri. Žuti kartoni: Lokateli (Juventus), Brozović, Vidal (Inter).

JUVENTUS: Perin - Danilo (od 41. Morata), Kjelini (od 84. Artur), De Liht, Sandro - Kvadrado, Zakarija (od 67. Lokateli), Rabio, Bernardeski (od 67. Bonući) - Vlahović, Dibala (od 100. Kin).

INTER: Handanović - Škrinjar, De Vraj, D'Ambrozio (od 64. Dimarko) - Darmijan (od 64. Damrfriz), Barela, Brozović, Čalhanoglu (od 90+1. Vidal), Perišić - Džeko (od 63. Korea), Martinez (od 90+1. Sančez).

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati