Fudbal

Direktno.rs

30. 01. 2022. 19:40 0

Njukasl doveo najskuplje pojačanje u istoriji

Očekivalo se od Njukasla da potroši najviše para od svih klubova u ovom prelaznom roku. To se i desilo! Klub sa severa Engleske, koji je pre nekoliko meseci prešao u vlasništvo bogatih Arapa, danas je potvrdio dovođenje najskupljeg pojačanja u klupskoj istoriji.

Brazilski vezista Bruno Gimaraeš iz Liona, kog su ove zime želeli Arsenal i Juventus, na kraju je završio u Njukaslu. Premijerligaš sa "Sent Džejms Parka" je Lionu platio fiksnih 42.000.000 evra, ali tu je još i 8.000.000 evra bonusa. Ako Njukasl izbori opstanak ove sezone u Premijer ligi, Lionu će isplatiti polovinu pomenutog bonusa. A ako taj status zadrži i u naredne četiri godine, isplatiće i preostalih 4.000.000 evra, što će visinu transfera da popne na celih 50.000.000 evra.

Lion će 20 odsto od ukupne zarade isplatiti Brunovom bivšem klubu Atletiko Paranaenseu, ali će i njemu pripasti 20 od narednog transfera Bruna Gimaraeša iz Njukasla. S obzirom na to da su ga pre dve godina platili 20.000.000 evra, može se reći da su sjajno prošli.

Igrač je potpisao ugovor na četiri i po godine, a Njukasl će godišnje za njegovu platu izdvajati nešto preko 10 miliona evra. Inače, Bruno Gimaraeš je u Njukaslu izabrao broj 39, koji nosio i u Lionu, i koji za njega ima posebnu simboliku. Njegov otac je u Brazilu bio taksista, a broj taksi vozila kojim je upravljao je bio 39. Kada je potpisao za Ateltiko Paranaense kao mlad i anoniman igrač, klub mu je slučajno dao dres sa brojem 39. On je verovao da je to sudbina i da je u pitanju srećni broj koji je prehranio prorodicu i od tada ga je birao u svakom klubu.

Kupovinom Bruna Gimaraeša, Njukasl je i zvanično postao najveći trošadžija na svetu u ovom prelaznom roku. Za kupovinu novajlija je ovog januara izdvojio preko 87.000.000 evra. Kupovina napadača Krisa Vuda iz Barnlija ih je koštala 30.000.000 evra, a dolazak desnog beka Kirana Tripijea iz Atletika 15.000.000 evra. I to nije sve!

Dogovoren je i dolazak Brajtonovog štopera Dena Burna. Nakon što su "galebovi" odbili dve ponude od 8.000.000 i 10.000.000 funti, danas su prihvatili treću vrednu 13.000.000 engleskih novčanica, što je nešto više od 15.000.000 evra. A 20 odsto od transfera ide i Burnovom bivšem klubu Viganu. Zvanična potvrda transfera se očekuje uskoro. A velike su šanse da će Njukasl sutra do ponoći da dovede još golmana i levog beka.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati