Fudbal

[ Izvor: Mozzartsport ]

25. 01. 2022. 10:07 1

Arsenal kreće po Luku Jovića

Dušan Vlahović na vratima Juventusa, Arsenal je još jednom shvatio da nije u poziciji da može da se trka sa najvećima, čak i ako može više da plati. Zbog toga Tobdžije nastavljaju trku za napadačem koji bi rešio probleme Mikela Artete sa realizacijom, a prema poslednjim informacijama, donosi ih tabloid San, ponovo se aktuelizovala priča oko dolaska Luke Jovića u London.

Jović se već nekoliko puta dovodio u vezu sa Arsenalom, a kako mu se situacija u Realu nije popravila - ove sezone samo jedan gol u 15 utakmica – opet se priča o kratkoročnoj pozajmici.

Tobdžije su sanjale i o Aleksanderu Isaku, ali nisu baš u situaciji da za ovih šest dana do kraja prelaznog roka izdvoje skoro 90.000.000 evra koliko se pretpostavlja da bi Real Sosijedad tražio za Šveđanina.

Otud Jović, jer Arteti je očajnički potreban rasan centarfor. Pjer-Emerik Obamejan je bio prognan iz tima zato što je bez dozvole kluba išao u Francusku da se dan pred utakmicu tetovira, dok Aleksandru Lakazetu i Ediju Nketiji na leto ističu ugovori i čini se da oni sigurno neće ostati u Londonu.

Jović bi pomogao da se premosti tih šest meseci, a onda bi, ako sve bude kako treba, možda mogao i da ostane Arsenalov igrač. Za Vlahovića su Fjorentini nudili čak 60.000.000 evra i Lukasa Toreiru. Real bi bio prezadovoljan kada bi izvukao 63.000.000 evra koliko je investirao u Jovića kada ga je dovodio iz Ajntrahta. S obzirom na njegov tanak učinak u Madridu verovatno bi prihvatio i manje.

Sama pozajmica ne bi trebalo da bude toliki problem, mada Karlo Ančeloti u Realu kao ozbiljnu opciju ima samo Karima Benzemu. Ali dva kluba su u odličnim odnosim odnosima o čemu svedoči i to što je Real već slao u Arsenal i Danija Sebaljosa i Martina Edegarda.

Deluje da bi i Joviću odgovaralo da se konačno nađe u klubu u kojem bi dobio slobodu da podseti koliko zna. Jer onakakav kakav je bio u Frankfurtu mnogo bi značio Arteti.

“Koji god igrač da dođe mora da bude sposoban da nas odvede na sledeći nivo. Želimo da podignemo standarde“, rekao je nedavno španski trener.

Možda je Luka Jović baš taj. Mada nije jedina opcija. Atletik piše da je u jednačini i Evertonov Dominik Kalvert-Luin.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati