Fudbal

[ Izvor: Sportklub ]

24. 11. 2021. 22:59 0

Osveta Reala za mesto u nokaut fazi, prošli Inter i Sporting

Fudbaleri Real Madrida pobedi su Šerif u Tiraspolju rezultatom 3:0 (2:0) i kolo pre kraja grupne faze obezbedili plasman u osminu finala Lige šampiona.

Kraljevski klub se u prestonici Moldavije revanširao Šerifu za jedini poraz ove sezone u najjačem klupskom takmičenju Evrope, a zahvaljujući trijumfu Madriđana mesto u nokaut fazi rezervisao je i Inter.

Ekipa Karla Ančelotija je kolo pre kraja lider grupe D sa 12 bodova, Inter ima dva manje i 7. decembra gostovaće na „Santijago Bernabeu“ u meču koji će odlučivati o prvoj poziciji, Šerif je sigurno treći sa šest bodova i takmičenje će nastaviti u plej-ofu Lige Evrope, dok je Šahtjor poslednji sa bodom.

Real je poveo golom Davida Alabe iz slobodnog udarca u 30. minutu, a u nadoknadi je prepel pogodak postigao Toni Kros. Nemački reprezentativac je sa ivice šesnaesterca plasirao loptu u gornji levi ugra gola moldavske ekipe.

Real u poslednjem kolu dočekuje Inter, a Šerif gostuje u Ukrajini.

Sporting je u Lisabonu u direktnom okršaju za plasman u doigravanje ubedljivo savladao Borusiju Dortmund 3:1.

Portugalski prvak je obezbedio drugu poziciju u grupi C jer ima tri boda više i bolji međusobni skor od „Milionera“ (u Dortmundu je bilo 1:0 za domaće).

Dvostruki strelac za Sporting bio je Pedro Gonsalves u 30. i 39. minutu. Dvadesettrogodišnji Portugalac je u tri meča Lige šampiona postigao četiri pogotka.

Dortmund je u 74. minutu ostao sa igračem manje jer je direktan crveni karton dobio Emre Džan, a ubrzo je domaći tim po treći put matirao Gregora Kobela.

Pedro Gonsavles u 81. minutu nije realizovao jedanaesterac, ali se ekspresno iskupio i asistirao Poru za 3:0. Počasni gol za Borusiju u nadoknadi je postigao Donijel Malen.

Portugalci u poslednjem kolu gostuju Ajaksu, koji je prvi sa svih 15 bodova, dok Dortmund, koji će takmičenje nastaviti u plej-ofu Lige Evrope, dočekuje Bešiktaš.

Rezultati večerašnjih mečeva:

Siti - PSŽ 2:1 (0:0)
Briž - Lajpcig 0:5 (0:4)
Liverpul - Porto 2:0 (0:0)
Atletiko Madrid - Milan 0:1 (0:0)
Šerif - Real Madrid 0:3 (0:2)
Sporting - Dortmund 3:1 (2:0)

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Zavrteće vam se u glavi!

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati