Fudbal

[ Izvor: CIES ]

25. 10. 2021. 13:14 0

CIES: Partizan najviše izvozi iz Srbije

Novo istraživanje Međunarodnog centra za sportske studije (CIES) samo je potvrdilo ono što već znamo. Kakva god da je srpska liga, kada je reč o kvalitetu, i dalje predstavlja gejzir sa kojeg se napajaju klubovi širom Evrope.

Prema CIES-u, Partizan i Crvena zvezda nalaze se u samom vrhu liste klubova koje daju najviše igrača najboljim evropskim ligama. Ajaks je, inače, vodeći po tom kriterijumu, pošto je čak 81 igrač stasao u akademiji velikana iz Amsterdama član nekog od kluba iz 30 najjačih evropskih liga. Prate ga Šahtjor sa 75, odnosno Sporting, Dinamo iz Kijeva i zagrebački Dinamo sa 70.

Odmah iza nabrojanih timova je Partizan, pošto 69 igrača stasalih u Humskoj trenutno nosi dresove klubova iz 30 najjačih evropskih liga. Dobro se kotira i Crvena zvezda, sa 56 igrača. Crveno-beli su u rangu Barselone (57) i praške Sparte (58). Srpski šampion je, primera radi, bolji od Arsenala i Fajenorda. Dobro se kotira i Vojvodina sa 44 predstavnika, jednim više od splitskog Hajduka. Od srpskih klubova na toj listi je i Čukarički sa 26.

Kada je reč o ligama petice tu je Real Madrid lider. Trenutno 42 igrača stasala u madridskoj akademiji imaju ugovore sa klubovima iz Engleske, Španije, Nemačke, Italije i Francuske. Identičan broj igrača ima i Barselona, a slede Lion (32), Ren i PSŽ (30).

Partizan je lider kada je reč o timovima iz Srbije. Osmorica izdanaka Partizanove škole fudbala trenutno igra na top nivou. Crvenu zvezdu predstavljaju šestorica igrača.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Zavrteće vam se u glavi!

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati