Fudbal

[ Izvor: Mediji ]

19. 10. 2021. 23:07 0

Liga šampiona: To je Mesi, to je PSŽ

Videli smo čak 23 gola u ponoćnom terminu Lige šampiona! Prednjačio je Liverpul koji je uspeo da slavi u Madridu protiv Atletika sa 3:2, a istim rezultatom je PSŽ savladao Lajpcig na svom terenu uz dva gola Lionela Mesija.

Fudbaleri Liverpula savladali su Atletiko Madrid na stadionu "Vanda Metropolitano" sa 2:3 (2:2) u meču 3. kola grupne faze Lige šampiona.

Utakmica nauštrb svih najava. Zna se da je Atletiko Madrid izuzetno defanizivno orjentisana ekipa, dok je Liverpul šusta suprotnost. Ukrstili su koplja i ovog puta viđeno je čak četiri gola i to za poluvreme!

Šokirano su izgledali fudbaleri Atletika kada je posle 12 minuta igre Liverpul imao dva gola prednosti nakon golova Džejmsa Milnera i bombe Nabija Keite. Muk na "Vandi", ali Čolo je znao kako da motiviše svoje igrače i težište igre se vrlo brzo premestilo na polovinu engleskog tima.

Antoan Grizman je bio veoma raspoložen, kreirao je i Feliks, ali Francuz je bivao neumoljiv. Dva puta je smeštao loptu iza leđa Alisonu, mogao možda još toliko i koristio je propuste odbrane ekipe Jirgena Klopa. Sve to dogodilo se za poluvreme.

Porto je u istoj grupi uspeo da gurne Milan u ambis. Golom Luisa Dijaša, portugalski velikan trijumfovao je na "Dragau" sa 1:0 (0:0), došao do četvrtog boda i "rosoneri" ostaju na margini, Liga Evrope im visi o koncu budući da su bez ijednog boda do sada!

Goleada poput madridske viđena je i u Parizu, gde je na "Parku prinčeva" u okviru grupe "A" gostovao Lajpcig. Takođe, gost Parižana bio je i nekadašnji igrač ovog kluba - Ronaldinjo.

Ponovo je odbrana Poketinovog tima pokazala koliko je krhka, ali Leo Mesi se pojavio u svom prepoznatljivom stilu i ovo bi mogla da bude najava njegovih dana. Dva gola, od čega je jedan bio panenka iz penala, a drugi posle akcije sa Mbapeom i utvrđivanja pređašnjeg posla dok je lopta plesala po liniji. Kilijan Mbape je takođe mogao da bude dvostruki strelac, ali je u nadoknadi promašio jedanaesterac. Strelci za Lajpcig bili su Andre Silva i Mukiele.

Fantastične partije Ajaksa i Real Madrida, oba tima su slavila, a posebno je impresivan ove sezone amsterdamski tim koji je stigao do treće pobede u isto toliko mečeva i praktično je na pragu druge faze.

Nemoć fudbalera Dortmunda u Amsterdamu. Prava je sreća što nisu primili još koji gol, a moglo je vrlo lako da se desi da su Tadić i drugovi bili efikasniji. Na kraju, velika pobeda Ajaksa, lagana, reklo bi se. Već u 11. minutu smo videli prvi gol, bio je slobodan udarac sa desne strane, Dušan Tadić je gađao ka golu, Rojs je dohvatio loptu, dovoljno da prevari golmana gostiju i da uđe u gol za 1:0. Na kraju, piše se autogol Rojsu na zvaničnoj statistici.

U 25. minutu je bio 2:0,levica Blinda koji je dočekao loptu na oko 20 metara od gola, lopta se od stative odbila u mrežu.

Igrao se 57. minut kada je Ajaks stigao do trećeg gola, sjajni Antoni je dobio loptu na desnoj strani, lepo se namestio i gađao dalji ugao za 3:0. Konačnih 4:0 postavlja Ale u 72. minutu utakmice.

Inače, Haland je ponovo doživeo šok od našeg Dušana Tadića, setimo se njihovog poslednjeg susreta kada je Srbija izbacila Norvešku.

 

Real Madrid je odigrao sjajnu utakmicu u Kijevu protiv Šahtjora u meču koji je sudio naš Srđan Jovanović.

Gosti su bili izrazito bolji rival, a na prvi gol čekalo se do finiša prvog poluvremena kada je autogol postigao Krivcov u 37. minutu.

Početak drugog poluvremena obeležio je fantastični Real Madrid i Vinicius, postigao je dva gola, prvi na asistenciju Luke Modrića u 51. minutu utakmice, a drugi pet minuta kasnije.

Rodrigo je zapečatio sudbinu Šahtjora u 65. minutu, da bi konačnih 5:0 postavio sjajni Benzema u 91. minutu utakmice.

Inače, Luka Jović je povređen i nije bio u protokolu danas.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Pobednički ples

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati