Fudbal

M. Z.

16. 10. 2021. 23:07 0

"IZ 2 U 1" Milan nekako preživeo Veronu

I treća današnja utakmica u okviru osmog kola Serije A završena je preokretom domaće ekipe u drugom poluvremenu. Posle Specije koja je savladala Salernitanu sa 2:1 i Lacija koji je protiv Intera od 0:1 stigao do 3:1, preokret je napravio i Milan, koji je na "San Siru" savladao Veronu sa 3:2, iako su gosti vodili sa 2:0 na poluvremenu!

Već u sedmom minutu Đanluka Kaprari doneo je prednost Veroni. Veloso je glavom poslao jednu odbijenu loptu u kazneni prostor, gde je Kaprari umakao pažnji štopera Milana i preciznim udarcem savladao Tatarušanua za 0:1.

Novi šok za "rosonere" usledio je u 24. minutu. Darko Lazović je prošao po levoj strani, potom uputio loptu u kazneni prostor ka Kaliniću, koji je oboren prilikom prijema lopte i sudija Prontera je pokazao na belu tačku. Siguran realizator jedanaesterca bio je Barak i Verona je povela sa 2:0 na "San Siru"!

Naravno, očekivao se odgovor Milana, a on je usledio u 59. minutu kada je Olivije Žiru smanjio na 2:1. Leao je odlično centrirao sa leve strane, a Žiru glavom poslao loptu u mrežu.

Borba se od tog trenutka rasplamsala, a 71. minutu domaći su tražili jedanaesterac posle još jednog centaršuta ka Žiruu sa leve strane kada je protivnički igrač imao visoko podignutu nogu, ali nije zakačio napadača domaćeg tima.

Ali, ako tada nije bilo penala, jeste samo dva minuta kasnije. Leao je petom na ivici kaznenog prostora proigrao Kastiljeha koji je u punom trku oboren u šesnarstercu Verone i posle provere u VAR sobi potvrđena odluka o dosuđenom jedanaestercu. Frank Kesi je bio precizan sa bele tačke i Milan je izjednačio na 2:2.

Gosti su definitivno bili uzdrmani u tim trenucima, a to već u 78. minutu koriste fudbaleri Milana, odmah pošto je Zlatan Ibrahimović ušao u igru umesto Benasera.

Krunić je poslao loptu na desnu stranu za Kastiljeha koji je pokušao da u petercu pronađe Ibrahimovića, ali ispred njega nespretno reaguje Gunter i postiže autogol za potpuni preokret - 3:2 za Milan!

Do kraja, gosti nisu imali snage da eventualno stignu do izjednačenja, a Darko Lazović je izašao iz igre odmah posle trećeg gola domaćih. Ivan Ilić je, za razliku od njega, odigrao svih 90 minuta za gostujući tim.

Milan je ovom pobedom izbio na prvo mesto sa 22 boda, jednim više od Napolija koji u nedelju igra protiv Torina.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Pobednički ples

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati