Fudbal

Direktno.rs

14. 10. 2021. 13:21 2

RASKID UGOVORA Živković nije više selektor "orlića"

Posle debakla mladih fudbalera u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo, u kojima su na četiri meča osvojena četiri boda, došlo je do smene selektora. Kormilo "orlića" napustio je Zvonko Živković, kome je presudio ubedljiv poraz od Francuske (0:3) u Humskoj.

Očekivanja su bila velika, najviše zbog odličnih rezultata mlade reprezentacije Srbije u bližoj prošlosti. Ali, stvarnost je bila drugačija. "Orlići" su posle debakla od Farncuske, pre toga poraza od Ukrajine, gotovo izgubili šansu da se nađu na završnom turniru. Ni igra nije ulivala poverenje, primera radi uz mnogo muke savladana je Jermenija u Jerevenu.

Reakcija je bila ekspresna. Iskusni stručnjak Zvonko Živković više neće biti selektor igrača rođenih posle 2000. godine. Na zvaničnom sajtu FSS je objavljeno da je reč o sporazumnom raskidu saradnje.

- Fudbalski savez Srbije i selektor mlade reprezentacije (U21) Zvonko Živković sporazumno su raskinuli ugovor. FS Srbije se zahvaljuje na saradnji Zvonku Živkoviću i želi mu sve najbolje u daljoj karijeri. Za vršioca dužnosti selektora mlade reprezentacije (U21) imenovan je Aleksandar Rogić sa svojim stručnim štabom - navodi se u saopštenju Fudbalskog saveza Srbije.

Inače, ostaće upamćena izjava Zvonka Živkovića posle ubedljivog poraza od Francuske, kada je istakao:

- Imamo dobre igrače u velikim klubovima, ali oni tamo ne igraju - istakao je pre dva dana sada već bivši selektor "orlića".

Već tada se upalila lampica da nešto nije u redu, pa se postavilo pitanje zašto u mladoj reprezentaciji ne igraju fudbaleri koji su stanardni, pa makar oni igrali u Superligi i Prvoj ligi Srbije.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 2

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Namirivanje

Zoran Živković [03.05.2024.]




Video dana

Nisam spavao!

Anketa

Kojim rečima čestitate Uskrs?

Rezultati