Fudbal

Milan Zarić

26. 09. 2021. 17:49 0

Prvenac Dragovića, Zvezda razbila Novi Pazar

Fudbaleri Crvene zvezde su se vratili na pobednički kolosek, pošto su u 11. kolu Superlige Srbije deklasirali Novi Pazar u gostima sa 4:0. Ovaj duel će navijači crveno-belih pamtiti po prvencu Aleksandra Dragovića, ali i pogocima Kataija, Sanogoa i Dionija, koji su doneli trijumf aktuelnom šampionu Srbije.

Gostovanje u Novom Pazaru bio je prvi meč za izabranike Dejana Stankovića posle večitog derbija (1:1), budući da je duel crveno-belih protiv Voždovca odložen usled stomačnog virusa i redovima kluba iz Ljutice Bogdana. I ispit kraj Jošanice je uspešno odrađen, pa je Zvezda napravila dobru uveriru pred meč drugog kola grupe F Lige Evrope protiv Ludogoreca.

Da će crveno-beli da zabeleže pobedu u Pazaru, moglo je da se nasluti već u trećem minutu, kada su gosti i došli do prednosti. Posle centaršuta iz "skraćenog kornera" Dioni je glavom prebacio loptu na drugu stativu, gde je najbolji u skoku bio Dragović, koji je zatresao protivničku mrežu i tako poveo Zvezdu ka trijumfu.

Na drugi gol nije se dugo čekalo, pošto je Katai u 14. minutu pogodio iz slobodnog udarca, čime je nastavio seriju golova, ali je i rešio pitanje pobednika.

Crveno-beli su do velikih 0:3 došli nakon projektila Sekua Sanogoa, posle čega su se pristalice Zvezde samo pitale koliko će golova njihovi ljubimci da daju do kraja meča.

A postigli su još jedan, i to sa penala, koji je realizovao Lois Dioni. Treba reći da je to francuski napadač uspeo da uradi iz drugog pokušaja. Naime, prvi put je Vujanac odbranio udarac fudbalera Zvezde, ali je sudija Lazar Lukić procenio da je čuvar mreže domaćih ranije izašao sa gol-linije, pa je odlučio da udarac bude ponovljen. Drugi put Dioni nije pogrešio i tako je postigao prvenac u Superligi.

Tim golom su crveno-beli i definitivno razoružali Pazarce, mirno su priveli meč kraju i slavili sa 4:0. Za prilazak Partizanu na dva boda, povratak na pobednički kolosek i dobru uvertiru za duel sa Ludogorecom.

NOVI PAZAR - CRVENA ZVEZDA 0:4 (0:3)

Stadion: u Novom Pazaru. Igrano bez navijača. Strelci: Dragović u 3, Katai u 14, Sanogo u 20. i Dioni iz penala u 68. minutu. Sudija: Lazar Lukić.

NOVI PAZAR: Vujanac - Vlajković (od 72. Parađina), Kojčić, Pavišić, A. Islamović - S. Islamović (od 46. Džamaludinov), Lončar, Delimeđac (od 67. Kalezić)- Ratković, Nikčević (od 46. Zimonjić) - Aganspahić (od 79. Kiković).

CRVENA ZVEZDA: Popović - Gobeljić, Eraković, Dragović, Rodić (od 73. Nikolić) - Sanogo (od 69. Petrović) - Falko, Ivanić (od 46. Stanić), Kanga, Katai (od 46. Živković) - Dioni (od 74. Lazetić).

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati