Fudbal

[ Izvor: sportske.net ]

22. 09. 2021. 14:42 0

Podsećanje: Šta se desi kad se Mesi zakači sa trenerom

To što je Leo Mesi zamenjen i dalje je tema broj 1 u Francuskoj. Iako je Mauro Ikardi po ulasku na teren doneo šestu pobedu u nizu, reakcija Argentinca i dalje okupira medije. On se povredio, neće igrati večeras protiv Meca, ali verovatno ni za vikend kada u Pariz stiže Monpelje. U pitanju je trka sa vremenom za duel protiv Sitija.

Poketino je miran, objašnjava da nije imao dilemu da li da zameni Mesija, a na nama je da se vratimo u prošlost i prisetimo se situacija kada je Mesi bio u sukobu sa trenerima.

Jedan od najpoznatijih sukoba bio je sa Luisom Enrikeom kada ga je Asturijac ostavio na klupi protiv Sosijedada u januaru 2015. jer je Božić proveo u Aegentini. Kao odgovor, nije se pojavio na treningu, propustio godišnju posetu dečjoj bolnici. Barsa je saopštila da ima problem sa stomakom, ali svi su znali o čemu se radi.

Pričalo se da je Mesi tražio smenu trenera koga je publika izviždala u meču sa Elćeom, a Ćavi je nekako uspeo da učini da se igrač i trener pomire. Te godine su osvojili triplu krunu, ali je "Lućo" rekao da je to bio period velikih tenzija između njega i Mesija.

Mesi se sukobio sa Pepom već u prvoj sezoni kada ga je ovaj izveo u trenutku kada je Barsa vodila protiv Valensije 4:0. Argentinac se razbesneo, i nije došao na trening, saigrači su ga nekako ubedili da dođe u trening centar, ali nije želeo da se presvuče u opremu za trening. Pritiskao je Pepa oko Zlatana, slao mu ljutite poruke, čak i u autobusu na jednom putovanju.

"Vidim da više nije bitan, da li bi trebalo da odem", otkriveno je u knjizi "Mesijeva misterija". On je bio nezadovoljan pozicijom u timu, zna se da voli da igra blizu golu, a Ibra je u to vreme bio najustureniji. Zbog toga je kažu Ibra sklonjen u drugom delu sezonu.

Tata Martino koji je bio trener Katalonaca je na jednom treningu rekao Mesiju: "Znam da možeš sutra da me smeniš, ne moraš to stalno da pokazuješ".

Na Kikea Setijena se izvikao nakon što je ovaj pružio šansu Firpu umesto Albi u meču sa Real Betisom.

"Nije ovo omladinska liga, izvedi najbolji tim", vikao je Mesi. Setijen je poslao Albu na teren na poluvremenu, bilo je 2:2, Barsa je na kraju pobedila sa 3:2. On nije voleo Setijena jer je ovaj zamenio Valverdea, trenera sa kojim je Mesi imao sjajnu saradnju.

"Mesi je rezervisan i ćuti dok su stvari po njegovom. ali posmatra sa strane. Ko sam ja da ga menjam i teram ga da se prilagođava", rekao je Setijen u jednom razgovoru sa Del Boskeom.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati