Fudbal

Milan Zarić

14. 09. 2021. 22:50 1

Bajern opet očitao lekciju Barsi, Lukaku spasao Čelsi

Fudbaleri Bajerna očitali su još jednu lekciju Barseloni, pošto su slavili na "Kamp Nou" sa 3:0 u prvom kolu grupe E. Trijumf Bavarcima doneli su dvostruki strelac Tober Levandovski i Tomas Miler. Do slavlja je došao Čelsi, koji je golom Lukakua savladao Zenit sa 1:0, dok je Juventus bio ubedljiv na gostovanju Malmeu - 0:3.

Derbi večeri odigran je u Barseloni, gde domaći tim nijednog trenutka nije uspeo da ugrozi mašineriju iz Minhena. Imali su domaći silan motiv da odigraju odličan meč, budući da ih je pre dve sezone Bajern ponizio (8:2) u četvrtfinalu Lige šampiona, međutim gostujući tim im nije ostavio šansu da mogu makar do boda.

Bajern je od starta meča stvarao šanse, pa je bilo pitanje trenutka kada će odbrana Barselone da popusti. Prvi je probao Liroj Sane, čiji je udarac sa ivice šesnaesterca odbraio Ter Štegen, da bi u velikoj šansi bio i Musijala, koga je klizeći start domaćih sprečio da postigne gol.

Ali, u 33. minutu odbrane nije bilo. Tomas Miler je primio loptu i šutirao je sa ivice šesnaesterca. Lopta je nakon njegovog udarca pogodila defanzivca domaće ekipe, promenila je pravac i završila iza leđa Ter Štegena.

Imali su Bavarci mnogo sreće u tom trenutku, ali su, ipak, došli do zaslužene prednosti. Sa minimalnim vođstvom su otišli na poluvreme, međutim to ih nije zadovoljilo, već su hteli što pre da reše pitanje pobednika.

U tome su uspeli već u 56. minutu, kada je Robert Levandovski bio najprisebniji u kaznenom prostoru Barse, dotrčao je na odbijenu loptu i zapečatio sudbinu Katalonaca. Bio je to Poljakov gol na 18. vezanom meču za Bajern.

Iako je već tada bilo jasno ko će se na kraju radovati, nemački šampion nije stajao. Hteo je da postigne još koji gol, u čemu je uspeo u 85. minutu, kada je Robert Levandovski ponovo pokazao kakav je napadač i drugim golom na meču je doneo ubedljivu pobedu timu iz Minhena.

Bajern je ovim trijumfom napravio korak ka osvajanju prvog mesta u grupi. Jasno je, Barsa je bez Mesija i Grizmana, koji su bili u klubu prošle sezone, potpuno drugačija ekipa.

Pored Bajerna, do pobede u prvom kolu došao je i Čelsi, branilac titule u Ligi šampiona, koji je kod kuće sa 1:0 savladao Zenit. Momenat odluke viđen je u 69. minutu, kada je Romelu Lukaku posle asistencije Aspilikuete postavio konačan rezultat.

U uvodnoj rundi je ubedljiv bio Juventus, koji je savladao Malme u gostima sa 3:0. Sve je na ovom meču bilo rešeno u prvom delu, kada su i viđena sva tri gola.

"Stara dama" je protiv tima za koji je igrao Veljko Birmančević povela u 23. minutu preko Aleksa Sandra, da bi u 45. minutu prednost duplirao Paulo Dibala sa bele tačke. Konačan rezultat postavio je Alvaro Morata u prvom minutu sudijske nadoknade.

Napomenimo i to, Birmančević je na ovom meču igrao do 59. minuta, kada je mesto na terenu ustupio Abubakariju.

Kada je reč o ostalim mečevima, Viljareal i Atalanta su odigrali 2:2, dok golova nije bilo na mečevima Dinamo Kijev - Benfika i Lil - Volfzburg. Ali, nije moralo da bude tako. Jer, Kijevljani su u samom finišu postigli gol, ali je pogodak Šaparenka u 93. minutu poništen zbog ofsajda.

Takođe, Lil je mogao do sva tri boda, ali je u drugom poluvremenu poništen gol Davida, dok je VAR promenio odluku sudije da u osmom minutu nadokande dosudio penal za francuskog šampiona.

LIGA ŠAMPIONA, 1. KOLO

UTORAK

GRUPA E

Barselona - Bajern 0:3 (0:1)
Dinamo Kijev - Benfika 0:0

GRUPA F

Jang bojs - Mančester junajted 2:1 (0:1)
Viljareal - Atalanta 2:2 (1:1)

GRUPA G

Sevilja - Salcburg 1:1 (1:1)
Lil - Volfzburg 0:0

GRUPA H

Čelsi - Zenit 1:0 (0:0)
Malme - Juventus 0:3 (0:3)

SREDA

GRUPA A

21.00 Klub Briž - PSŽ
21.00 Mančester siti - Lajpcig

GRUPA B

21.00 Atletiko Madrid - Porto
21.00 Liverpul - Milan

GRUPA C

18.45 Bešiktaš - Dortmund
21.00 Sporting - Ajaks

GRUPA D

18.45 Šerif - Šahtjor
21.00 Sporting - Ajaks

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Majska sačekuša

Zoran Živković [08.05.2024.]




Video dana

Uništitelj

Anketa

Kojim rečima čestitate Uskrs?

Rezultati