Fudbal

Milan Zarić

13. 08. 2021. 10:31 10

Tužni srpski fudbal: Na 4 meča primili 14 golova

Da je srpski fudbal daleko od elite, pa čak i od prosečnih fudbalskih liga u Evropi, znali smo odavno, samo nova potvrda za tako nešto nam i nije bila potrebna. Ali, ona je stigla, najpre u utorak, kada je Zvezda doživela jedan od najtežih poraza u klupskoj istoriji (od Šerifa), da bi sinoć Čukaričkom i Vojvodini bila napunjena mreža u Švedskoj, odnosno Austriji. Jedino je utisak popravio Partizan, koji je prošao dalje, ali je kompletan utisak poražavajuć - jer su srpski klubovi ove nedelje ukupno primili 14 golova u Evropi.

Busali su se u grudi prošle nedelje poznavaoci fudbala, bili su svi puni nade da bi ovo mogla da bude uspešna nedelja za srpski fudbal, te da ćemo imati tri kluba u borbi za evropsku jesen. Kad ono, stiglo nam je otrežnjenje, čisto kao pokazatelj gde se srpski fudbal trenutno nalazi. Daleko od elite i u trećoj evropskoj ligi...

Da će ovo biti tužna i teška nedelja za srpski fudbal, moglo je da se nasluti u utorak, kada je Zvezda, uprkos bombastičnim najavama, tresnula o zemlju u Moldaviji, gde ju je izbacio "favorizovani" Šerif. Liga šampiona je ostala samo san, pa je fudbal u Srbiji dobio upozorenje da su nam sad i moldavski klubovi bauk.

Ali, to nije sve, jer su se sinoć ređali udarci za naše klubove. Očekivalo se u Srbiji mnogo i od Čukaričkog, koji je na megdan Hamarbiju odneo plus dva iz Beograda (3:1), ali je onda usledilo otrežnjenje.

Već u prvom poluvremenu "brđani" su primili tri gola, do kraja meča ukupno pet, pa su bolno prizemljeni. I to od kluba koji nikako ne bi smeo da prestavlja bauk i koji se ne kotira visoko u evropskim okvirima.

Kao bosa po trnju se provela i Vojvodina, koja je na gostovanju LASK-u povela, da bi zatim primila čak šest komada. Dovoljno da nam Austrijanci pokažu da su za nas fudbalska velesila.

Na kraju, jedina dobra vest za naš fudbal stigla je od Partizana, koji se iščupao protiv Sočija, došao je do produžetaka u 90. minutu, da bi se nakon toga radovao posle penala i plasirao se u plej-of Lige konferencija, gde će igrati sa Santa Klarom.

Međutim, sve u svemu, ukupan utisak je tužan i ponižavajuć, jer su naši klubovi ove nedelje primili čak 14 golova u Evropi (Vojvodina šest, Čukarički pet, Partizan dva i Crvena zvezda jedan), pa je to samo još jedan pokazatelj da je srpski klupski fudbal daleko i od prosečnih evropskih liga.

Ali, ako se zna da je fudbal bio i ostao ogledalo stanja u društvu, te da se u sve odluke meša Aleksandar Vučić, onda nije ni čudo što se naš fudbal raspada...

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 10

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati