Fudbal

M. Z.

05. 08. 2021. 21:26 4

Mesijeve brojke u Barsi - da se SMRZNEŠ!

Desilo se ono od čega su Barselonini navijači ovih dana s razlogom strahovali. Katalonski gigant večeras je potvrdio da sa Lionelom Mesijem neće biti produžena saradnja, što je izazvalo šok u svetu fudbala!

Tako je Mesi po prvi put došao u situaciju da je slobodan igrač, pa će sreću morati potražiti u nekom drugom klubu.

Veličanstvenu karijeru započeo je u omladinskim pogonima Njuels Old Bojsa u kojima se nije dugo zadržao. Skauti Barselone su ga primetili još kao mladića i bez mnogo razmišljanja doveli ga u svoje redove.

To će se kasnije ispostaviti kao najbolji mogući potez. U timu sa "Nou Kampa" Mesi je prošao sve omladinske selekcije, a prvom timu se priključio još davne 2004. godine kada je upisao i debi protiv Espanjola.

Od tada pa sve do danas dres Barselone je oblačio na tačno 778 zvaničnih utakmica na kojima je postigao nestvarna 672 pogotka, odnosno 1,15 golova po meču!

U Primeri je postigao njih 474, a u Ligi šampiona 120.

Sa Blaugranom je osvojio sve što se može osvojiti. Deset titula prvaka Španije, sedam španskih Kupova kralja, isto toliko Superkupova, četiri Lige šampiona, tri Superkupa Evrope i tri Svetska klupska prvenstva su samo od nekih, dok je na individualnom nivou osvojio šest Zlatnih lopti, po čemu mu nema ravnog.

To nije kraj. Rekord po broju golova u jednoj sezoni za klub - 50 (2011/12), ali i asistencija - 21 (2019/20). Jedini igrač koji je postigao više od 40 pogodaka u jednoj sezoni deset godina zaredom. Jedini igrač koji je u dve vezane sezone postigao više od 60 golova na svim frontovima. Zaista nestvarno...

Jedno je sigurno, u dresu Barcelone ga više nećemo gledati, pa se postavlja pitanje u kom bi klubu legendarni Argentinac mogao da nastavi karijeru.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 4

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Pobednički ples

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati