Fudbal

Direktno.rs

05. 08. 2021. 21:01 1

Ništa od podviga: LASK se radovao u Novom Sadu

Fudbaleri Vojvodine doživeli su poraz od LASK-a na Karađorđu u okviru prve utakmice 3. kola kvalifikacija za Ligu konferencija - 1:0 (0:0), iako je rezultat na kraju možda mogao da bude bolji po Novosađane.

Jeste LASK za nijansu bio bolji, u Novi Sad su stigli i kao favoriti, ali Vojvodina je u najmanju ruku zaslužila da sa nerešenim rezultatom putuje na revanš za sedam dana.

Jedini gol na meču postigao je Mihorl u 70. minutu, posle sjajnog udarca sa ivice kaznenog prostora - i to u trenucima kada je Voša bila agilnija. Međutim, loša odbrana Veljka Simića, koji je trebalo više da izađe u blok, koštala je domaći tim primljenog gola.

Samo deset minuta ranije, situacija je i te kako mogla da bude drugačija. Bila je to odlična polukontra Voše, lopta je došla do Čovića koji je sa više od 20 metara zadrmao stativu Šlagera.

Mogla je Vojvodina možda da se vrati u igru i nakon primljenog gola, kada je Kabić povukao loptu i sa 20 metara šutirao direktno u Šlagera.

To su bile i jedine intervencije golmana LASK-a, dok je Simić, s druge strane, bio uposleniji. Pogotovo u prvom poluvremenu gde je već u drugom minutu imao sreće. Gosti su imali korner posle kog je Filipović tukao tik iznad prečke.

Mrkaić je u 14. propustio šansu da matira Šlagera (nije zahvatio jednu loptu), da bi Simić u 13, 17. i 33. minutu spašavao svoj tim. U tom 70. minutu nije mogao i Vošu u revanšu očekuje težak posao. Vredi pomenuti i to da je Luka Cucin u 90. minutu dobio direktan crveni karton zbog faula nad Balićem.

Podsetimo, pobednik ovog dvomeča igraće sa poraženim iz duela Lige Evrope između Galatasaraja i Sent Džonstona.

VOJVODINA - LASK 0:1 (0:0)

Stadion: "Karađorđe". Strelac: Mihorl u 70. minutu. Sudija: Mikael Fabri (Italija). Žuti kartoni: V. Simić, Novevski (Vojvodina), Grgić, Filipović, Vizinger, Marešić (LASK). Crveni karton: Cucin (Vojvodina) u 90+1. minutu.

VOJVODINA: N. Simić - Devetak, Stevanović, Kovačević, Cucin - Čović, Busnić, Topić - Mrkaić (od 46. Kabić), V. Simić (od 86. Bastajić), Novevski (od 68. Zukić).

LASK: Šlager - Letar (od 73. Marešić), Vizinger, Filipović, Rener - Grgić, Pocman (od 46. Fleker), Mihorl - Gojginger (od 62. Hjun-Seok), Karamoko (od 62. Balić), Šmit.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Zavrteće vam se u glavi!

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati