Fudbal

Milan Zarić

29. 07. 2021. 22:22 4

Partizan ide dalje: Pantić i Rikardo izbacili Slovake

Fudbaleri Partizana plasirali su se u treće kolo kvalifikacija za Ligu Konferencija, pošto su u revanšu savladali Dunajsku Stredu sa 2:0 i tako su došli do ukupnog trijumfa od 3:0. U narednom kolu crno-beli će igrati protiv ruskog Sočija.

Crno-beli su u Slovačku doneli prednost od jednog gola, koju su samo uvećali na "MOL Areni" i sasvim zasluženo su se plasirali u narednu rundu.

Jednostavno, izabranici Aleksandra Stanojevića su bili bolji rival u ovih 180 minuta dvomeča, što su samo potvrdili sa ukupno tri lopte u mreži Jedličke.

Da će crno-beli da se raduju i u revanšu, moglo je da se nasluti u 20. minutu, kada je viđen najlepši momenat na meču. Bibras Natho je sa desne strane poslao veoma dobru loptu ka Pantiću, on ju je dočekao na nekih 15 metara i iz prve poslao u mrežu Slovaka.

Do kraja poluvremena se rezultat više nije menjao, iako je to moglo da se desi, i to u sudijskoj nadoknadi. Rikardo je tada obišao golmana, pokušao da plasira loptu u mrežu pored njega, ali je Jedlička zakačio loptu i skrenuo je u stativu.

Imali su crno-beli više od igre i u prvom delu drugog poluvremena, ali to nisu uspeli da materijalizuju, što zamalo da im se osveti u nastavku. Jer, najpre su Slovaci imali dve dobre šanse, a zatim i penal, koji im je poklonjen.

Naime, Saničanin je u 78. minutu odneo loptu, nije ni ušao u kontakt sa protivnikom, ali je sudija doneo čudnu odluku da pokaže na belu tačku. Odgovornost je preuzeo Balić, međutim njegov udarac je odbranio Popović, čime je pravda zadovoljena.

A samo tri minuta kasnije - kazna. Zdjelar je odlično prošao po levoj strani, uposlio je Rikarda, koji je spoljnim delom stopala sa pet metara poslao loptu u mrežu i potvrdio pobedu Partizana.

Crno-beli su ovim trijumfom overili plasman u treće kolo kvalifikacija za Ligu Konferencija, gde će 5. i 12. avgusta igrati protiv ruskog Sočija.

DUNAJSKA STREDA - PARTIZAN 0:2 (0:1)

Stadion: "MOL Arena". Gledalaca: 6.200. Strelci: Pantić u 20. i Rikardo u 81. minutu. Sudija: Alan Bjeri (Švajcarska). Žuti kartoni: Beskorovajni, Vera, Nikolaesku (Dunajska Streda), Urošević, Vujačić, Pantić, Jojić (Partizan).

DUNAJSKA STREDA: Jedlička - Kružlija, Beskorovajni, Bruneti - Vera (od 81. Rimarenko), Nžije (od 70. Mumu), Šefer, Nebila (od 46. Balić), Ciganiks - Zuberu (od 57. Taivo), Divković (od 81. Nikolaesku).

PARTIZAN: Popović - Lutovac, Vujačić, Saničanin, Urošević - Jojić (od 70. Šćekić), Zdjelar, Marković (od 61. Jović), Natho (od 61. Holender), Pantić (od 85. Pavlović), Rikardo (od 85. Milovanović).

Drugo poluvreme: DAC Dunajska Streda - Partizan 0:2 (0:1)

KRAJ MEČA! PARTIZAN IDE DALJE!

81. minut - GOOOOL! KRAJ PRIČE U SLOVAČKOJ! Zdjelar je odlično prošao po levoj strani, našao je Rikarda u petercu, koji je spoljnim delom stopala samo čušnuo loptu u mrežu... Sada je sve gotovo.

79. minut - Kakvu su samo šansu imali domaći. Dosudio je penal švajcarski sudija zbog faula Saničanina, iako je bilo jasno da je štoper crno-belih odneo čistu loptu. Ipak, nije bilo promene odluke, ali je pravda na kraju zadovoljena, budući da je Popović zaustavio udarac Balića

69. minut - Dve velike šanse za domaće u razmaku od svega 30-ak sekundi. Najpre je Šefer šutirao, ali je njegov udarac blokirao Vujačić, da bi zatim posle kornera Taivo bio "kratak", pa je lopta završila u gol-autu.

64. minut - Uzbuđenja pred golom Partizana. Bilo je tu gužve ispred Popovića, ali je opasnost otklonio Saničanin, koji je izblokirao pokušaj rivala u poslednjem trenutku.

55. minut - Crno-beli kontrolišu situaciju na terenu. Imaju više loptu u posedu, pa se čini da Slovaci jednostavno ne mogu da zaprete.

46. minut - Nastavljen je meč. I domah prva izmena u redovima domaćih - Balić je ušao umesto Nebile.

Prvo poluvreme: Rutina crno-belih, Pantić majstorijom načeo mrežu Slovaka, DAC Dunajska Streda - Partizan 0:1

KRAJ POLUVREMENA! Crno-beli vode i sve kontrolišu. Dali su gol, a mogli su još jedan i nalaze se na pravom putu da se plasiraju u treće kolo kvalifikacija Lige Konferencija, gde bi igrali protiv ruskog Sočija.

45. minut - Stativa! Rikardo je dobio loptu od Lazara Markovića, obišao golmana, pokušao da proturi loptu pored njega, ali se Jedlička na vreme vratio, malo zakačio loptu, tek toliko da je skrene u stativu.

41. minut - Pokušavaju Slovaci, ali osim borbe na sredini terena, duela i koškanja, ne uspevaju do neke šanse kojom bi ugrozili golmana Popovića.

26. minut - Mogli su vrlo lako Slovaci do izjednačenja... Malo je nedostajalo da greška skupo košta crno-bele, Zuberu je izašao sam ispred Popovića, ali je golman crno-belih odbranio zicer domaćima.

20. minut - GOOOOL! VODI PARTIZAN! Natho je odlično pronašao Danila Pantića, ostavio mu loptu na nekih 15-ak metara, a vezista je preciznim udarcem, iz prve, matirao Jedličku.

14. minut - Sem onog prvog pokušaja na samom startu meča, nema mnogo uzbuđenja na "MOL Areni".

9. minut - Crno-beli su uspeli da u nekoliko navrata prebace težište na polovinu protivnika, pokušali su vezn igrači da nađu Rikarda, ali napadač Partizana za sada nema pravih šansi.

3. minut - Prva opasnost pred golom Partizana. Iskosa sa desne strane, iz veoma teške pozicije, šutira Divković, ali je Popović bio oprezan i loptu je odbio u korner.

1. minut - Počeo je meč u Slovačkoj... Hoće li crno-beli imati razloga za zadovoljstvo? Saznaćemo za 90 minuta.

 

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 4

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Najtužnija maca na svetu

Anketa

Da li će Partizan igrati polufinale Kupa protiv Crvene zvezde?

Rezultati