Fudbal

Milan Zarić

28. 07. 2021. 22:23 8

Petarda Zvezde za korak bliže Ligi šampiona!

Fudbaleri Crvene zvezde plasirali su se u 3. kolo kvalifikacija za Ligu šampiona, i to kako! U revanšu su deklasirali Kairat sa 5:0 i eliminisali su kazahstanski tim sa ukupnih 6:2, pa će u narednoj rundi igrati protiv moldavskog Šerifa.

Crveno-beli su dobili opomenu u prvom meču u Almatiju, kada su poraženi sa 1:2, i tu opomenu su na pravi način shvatili, budući da su du vrha napunili mrežu Kazahstanaca u revanšu.

Nošeni podrškom više od 20.000 dece (jer su na tribinama zbog kazne UEFA mogli da budu samo mlađi od 14 godina) izabranici Dejana Stankovića su dominirali i već u prvom poluvremenu su rešili sve dileme oko plasmana u narednu fazu.

Počeli su crveno-beli ofanzivno, propustili nekoliko šansi, da bi u 12. minutu došli do vođstva. Rodić je tada odigrao do Aleksandra Kataija, on se lepo namestio i "žabicom" sa nekih 20-ak metara matirao golmana Kairata.

Od tog trenutka je crveno-belima bilo mnogo lakše da igraju, pa su do poluvremena još dva puta zatresli mreži Kazahstanaca. Najpre je to uradio Luj Dioni, odličnim šutem iskosa sa desne strane, a zatim još jednom i Katai, koji je iz slobodnjaka u 42. minutu doneo ogromnih 3:0.

Iako su fudbaleri Zvezde već na poluvremenu stekli veliku prednost, opuštanja nije bilo, pa se u nastavku još dva puta tresla mreža Kazahstanaca.

I 48. minutu su domaći postigli i četvrti gol, i to nakon što je Ivanić dobio odličnu loptu, izbio je sam ispred golmana Ustinova i od prečke loptu poslao u mrežu. A tačku na utakmicu stavio je Filipo Falko, koji je u 56. minutu odličnim udarcem servirao "petardu" prvaku Kazahstana.

Zvezda se tako na silovit način plasirala u treće kolo kvalifikacija za Ligu šampiona, gde će igrati protiv moldavskog Šerifa, koji je sa ukupnih 4:1 (1:0 i 3:1) eliminisao Alaškert. Prvi meč je na programu 3. ili 4. avgusta na stadionu "Rajko Mitić", dok je revanš 10. avgusta u Moldaviji.

CRVENA ZVEZDA - KAIRAT 5:0 (3:0)

Stadion: "Rajko Mitić". Navijača: 21.890. Strelci: Katai u 9. i 42, Dioni u 21, Ivanić u 49. i Falko u 56. minutu. Sudija: Andris Treimanis (Letonija). Žuti kartoni: Gobeljić (Crvena zvezda), Hovhanisjan (Kairat).

Crvena zvezda: Borjan - Gobeljić (od 58. Gajić), Pankov, Dragović, Rodić - Sanogo - Falko (od 67. Ben), Kanga (od 77. Krstičić), Ivanić, Katai (od 77. Lazetić) - Dioni (od 67. Krstović).

Kairat: Ustimenko - Mikanović (od 34. Alikulov), Dugalić (od 77. Širobokov), Alip, Vorogovski - Burančijev (od 63. Ulšin), Abiken, Poljakov - Šušenačev (od 63. Šušenačev), Lav, Hovhanisjan.

Drugo poluvreme: KRAJ! Crveno-beli otišli u treće kolo kvalifikacija, Crvena zvezda - Kairat 5:0 (3:0)

KRAJ MEČA! Zvezda ide dalje.

88. minut - STATIVA! Mladi Lazetić, koji je dobio šansu sa klupe, odlično je odigrao do Bena, napadač sa Komorskih Ostrva je šutirao iz prve, ali je pogodio stativu.

81. minut - Nema mnogo uzbuđenja na stadionu "Rajko Mitić". Jednostavno, crveno-beli otaljavaju posao i lagano privode posao kraju.

69. minut - I odmah Krstović pokušava. Željan je igre, ali je njegov šut izblokiran.

67. minut - Menja Dejan Stanković. Van igre su Dioni i Falko, strelci po jednog gola na ovom meču, a umesto njih na terenu su Krstović i Ben.

65. minut - NIšta praktično nisu imali gosti na ovom meču, pa ni Milan Borjan nije imao posla. Jedan od retkih slučajeva kada je morao da interveniše dogodio se posle centaršuta Vagnera Lava, ali nije bilo nikog da isprati njegovu zamisao.

56. minut - GOOOOL! PUKLA JE PETARDA! Pre samo jednog minuta Filipo Falko je promašio zicer, ali se 60 sekundi kasnije iskupio. Imao je igrača na leđima, ali je sve uspeo da izdrži, da se lepo namesti i da "levicom" plasira loptu u mrežu Kazahstanaca.

55. minut - Nova velika šansa za Zvezdu. Filipo Falko je napravio solo-prodor, probio se između defanzivaca Kairata, izašao "jedan na jedan" sa golmanom i poslao loptu pored njega. Ali, na njegovu žalost, šutirao je pored gola.

49. minut - GOOOOL! 4:0 JE ZA ZVEZDU! Kakva je to bila akcija crveno-belih, Rodić je odlično proigrao Mirka Ivanića, on je izašao sam ispred golmana Kazahstanaca i lako ga matirao.

46. minut - Nastavljen je meč. Zvezda je na 45 minuta od trećeg kola i megdana sa Šerifom.

Prvo poluvreme: Magije Kataija i projektil Dionija! Crveno-beli gaze ka 3. kolu, Crvena zvezda - Kairat 3:0

KRAJ POLUVREMENA! Odlična igra crveno-belih i zasluženo ubedljivo vođstvo. Postigli su fudbaleri Zvezde tri gola, imali su još dve dobre šanse i nalaze se na pravom putu da se plasiraju u treće kolo kvalifikacija za Ligu šampiona.

42. minut - GOOOOL! MAGIJA KATAIJA! Zvezda vodi sa ogromnih 3:0! Iznudio je slobodan udarac Mirko Ivanić na nekih 17, 18 metara od gola Kairata. Loptu je postavio Katai, dobro video kako je postavljen golman protivnika i matirao ga! Poslao je loptu pored živog zida, u ugao koji je trebalo da čuva Ustimenko, ali je udarac bio tako precizan (u malu mrežu), pa čuvar mreže gostiju ništa nije mogao da uradi.

40. minut - Prodor i oštar centaršut Falka. Međutim, nije uspeo da nađe nikog od saigrača, pa je Ustimenko ukrotio taj pokušaj.

37. minut - Nova dobra šansa za Dionija. Dobio je loptu i šutirao iskosa sa desne strane, međutim golman Ustimenko je bio dobro postavljen i zaustavio je taj šut.

35. minut - Odlično se stvari odvijaju za Zvezdu. Na pravom je putu da se plasira u treće kolo kvalifikacija za Ligu šampiona. A ako se tamo i plasira, igraće protiv moldavskog Šerifa, koji je sa ukupnih 4:1 izbacio Alaškert (1:0 i 3:1).

32. minut - Mnogo bolja igra crveno-belih... Ivanić je lomio čuvara, išao je levo, pa desno, onda šutirao sa distance, ali je njegov udarac izblokiran.

30. minut - Nova velika šansa za domaće. Katai je odlično odigrao do Falka, Italijan je tukao iz prve, međutim golman Kazahstanaca je uspeo da zaustavi njegov udarac.

21. minut - GOOOOL! 2:0 ZA ZVEZDU! Ide sve kako su crveno-beli planirali, rano su poveli, a rano su i duplirali prednost. Dioni je dobio odličnu loptu iskosa sa desne strane, krenuo je ka sredini, da bi onda odlučio da sa nekih 20 metara pošalje loptu ka mrežu protvinika. Bila je to sjajna paralela, golman ništa nije mogao i francuski napadač je postigao prvenac u Zvezdi.

16. minut - Kontrolišu crveno-beli situaciju na terenu i posle gola. Imaju loptu u posedu, uglavnom se igra na polovini Kairata, dok Kazahstanci nemaju ideju kako da ugroze Borjana.

9. minut - GOOOOL! VODI ZVEZDA! Aleksandar Katai se odlično oslobodio igrača, zatim i namestio, da bi nakon toga poslao projektil ka golu Kairata. Lopta je odskočila ispred golmana, prevarila ga i završila u mreži.

5. minut - Agilniji su domaći na startu, pa su u razmaku od samo 10-ak sekundi dva puta pokušali da dođu do gola. Najpre preko Rodića, a onda i preko Kange. Međutim, udarac omalenog Gabonca na kraju odlazi preko gola.

3. minut - Crveno-beli na ovom meču imaju podršku samo mlađih od 14 godina. I ona je u ovim trenucima fantastična. Mališani bodre izabranike Dejana Stankovića i daju im vetar u leđa. Hoće li to na kraju biti dovoljno za prolaz?

1. minut - POČEO JE MEČ!

 

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 8

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati