Fudbal

Milan Zarić

22. 07. 2021. 22:54 2

MINIMALAC: Partizan mogao da razbije Slovake

Fudbaleri Partizaana pobedili su slovačku DAC Dunajsku Stredu sa 1:0 u prvom meču drugog kola kvalifikacija za Ligu Koneferencija, ali će, uprkos trijumfu, imati za čim da žale. Jer, imali su crno-beli pregršt šansi, pa su mogli da napune mrežu protivnika i sve dileme reše već u prvom meču.

Izabranici Aleksandra Stanojevića su vidno motivisani dočekali duel sa Slovacima, budući da su u prvenstvu sa 4:0 savladali Proleter, što im je, tako se barem stekao utisak, dalo dodatni motiv.

Stoga su odlično ušli u meč, stvorili dve, tri dobre šanse, međutim gola nije bilo. A vrlo je lako moglo da ih bude, i to u uvodnih 10 minuta. U odličnim pozicijama su bili Pantić, Rikardo, Vujačić, zatim i Jojić, ali se mreže nisu tresle.

Sve do 15. minuta, kada je inicijativa crno-belih krunisana. Lopta je došla do Lazara Markovića, koji se oslobodio čuvara, poslao je sjajan udarac ka golu Jedličke i doneo, ispostavilo se kasnije, pobedu Partizanu, koja nije morala da bude minimalna.

Jer, dominirali su izabranici Aleksandra Stanojevića, i u drugom poluvremenu su dominirali, međutim golova do kraja meča nije bilo.

Velika je stvar što su crno-beli pobedili, ali će imati za čim da žale, jer su posle prvog meča mogli sve da reše. Nisu to uspeli, pa će u Slovačkoj morati da brane minimalnu pobedu iz Beograda. A ukoliko na kraju izađu kao pobednici, u trećem kolu će verovatno igrati protiv Sočija, koji je sa 3:0 savladao Kešlu.

Drugo poluvreme: Partizan - DAC 1:0 (1:0)

KRAJ MEČA! Crno-beli su pobedili Slovake sa 1:0.

84. minut - Više je lopta u ovim momentima pred golom Partizana. Pokušavaju Slovaci iz prekida, dobili su dva vezana kornera, međutim iz njih se nisu izrodile neke bogzna kakve šanse.

73. minut - Na velikim mukama je ponovo bio Jedlička... Natho, pa Rikardo opasno prete, ali golman slovačke ekipe lako brani.

70. minut - Dobro su prošli Slovaci po levoj strani, upućen je u centaršut, ali je Vujačić otklonio opasnost.

64. minut - Period malo bolje igre Slovaka. Međutim, nije bilo previše opasnosti po Vladimira Stojkovića.

56. minut - Nižu se velike šanse za Partizan... Sada je u dobroj situaciji bio Jojić, ali je loše zahvatio loptu.

51. minut - Nova velika šansa za crno-bele, prva u drugom poluvremenu. Odličnu loptu je dobio Jović, oslobodio se čuvara, probao je da predribla i golmana, ali je Jedlička uspeo da osujeti taj njegov pokušaj.

46. minut - Nastavljen je meč u Humskoj.

Prvo poluvreme: Crno-beli mogli i ubedljivije da vode, Partizan - DAC 1:0

KRAJ POLUVREMENA! Partizan je bio bolji i zasluženo vodi golom Lazara Markovića. Mogla je prednost crno-belih da bude i veća, ali su se ispromašivali Rikardo, Pantić i Vujačić.

32. minut - Pao je ritam posle ovog vodećeg gola Partizana. Crno-beli imaju rezultat, pa i ne zapinju mnogo.

22. minut - Probao je Jojić iz slobodnog udarca, međutim nije uspeo da savlada golmana Jedličku.

19. minut - KONAČNO GOL! Dominirali su crno-beli protiv Slovaka, pa su sasvim zasluženo došli do prednosti. Namestio se odlično Lazar Marković na distanci, lepo mu je lopta "sela", pa Jedlička ništa nije mogao. 

12. minut - Najbolja šansa za domaće! Rikardo se odlično fintom oslobodio čuvara, namestio se, ali je šutirao pravo u golmana Jedličku.

4. minut - Nova velika šansa za Partizan. Pred golom je Vujačić, ali je lopta otišla van gola!

2. minut - Velika šansa za crno-bele. Danilo Pantić je bio ispred gola Slovaka, međutim nije uspeo da savlada Jedličku.

1. minut - Počeo je meč u Humskoj. I počeo je skandiranjem "Uprava, napolje"...

PARTIZAN - DAC DUNAJSAK STREDA 1:0 (1:0)

Stadion: FK Partizan. Gledalaca: oko 10.000. Strelac: Marković u 19. minutu. Sudija: Jens Mae (Danska). Žuti kartoni: Jović, Miljković (Partizan), Vera, Balić, Taivo, Bruneti (DAC Dunajska Streda).

PARTIZAN: Stojković, Miljković, Vujačić, Saničanin, Urošević, Jojić (od 74. Šćekić), Zdjelar, Marković (od 74. Holender), Pantić, Jović (od 61. Natho), Rikardo (od 90+1. Milanović).

DAC DUNAJSKA STREDA: Jedlička, Vera, Kružlijak, Beskorovajni, Bruneti, Mumu (od 61. Ciganiks), Fabri (od 61. Nebila), Šafer, Balić (od 74. Nži), Divković (od 74. Nikolaesku), Taivo (od 80. Zuberu).

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 2

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati