Fudbal

Milan Zarić

21. 07. 2021. 18:46 8

Ni igre, ni rezultata: Ova Zvezda je daleko od Lige šampiona!

Fudbaleri Crvene zvezde nemaju igru, čini se da na terenu nema ni hemije, ako je suditi na osnovu duela sa Kairatom (1:2), a to je dovelo do toga da izostanu i rezultati. Zvezda nije pobedila ni na jednom od dva zvanična meča ove sezone, problema je, tako barem izgleda, više, a njih će Dejan Stanković morati da reši do revanša ako želi da crveno-bele uvede u Ligu šampiona. Sa ovakvom igrom - to je nemoguća misija.

Problemi u igri protiv Vojvodine su bili evidentni, imala je Zvezda šanse, ali je izostala realizacija, pa gol na superligaškoj premijeri nije postignut. Problema u završnici je bilo i na duelu sa Kairatom, pa su Kazahstanci postigli sva tri gola ne meču - dve lopte su poslali iza leđa Milana Borjana, a jednu u svoju mrežu.

Sve je to dovelo da je Zvezda sada u veoma teškoj situaciji uoči revanša sa prvakom Kazahstana (28. jula na stadionu "Rajko Mitić"), koga će sada morati da dobiju sa dva gola razlike ako žele u narednu fazu. Ali, može li iko to da obeća posle dve ovosezonske takmičarske utakmice?

A koji su to problemi u Zvezdi?

ZVEZDA NEMA NAPADAČA

Italijan Dijego Falćineli je prošle sezone bio udarna igla crveno-belih u napadu. I davao je golove, otvarao prostor saigračima, asistirao... Nakon njegovog odlaska to se izgubilo i evidentno je da Zvezda kuburi u realizaciji.

Probao je Stanković u Superligi sa Nikolom Krstovićem, po 45 minuta u Kazahstanu je dao Milanu Pavkovu i Luju Dioniju, novajliji iz Remsa, ali se nisu proslavili. Tačnije, koliko su Pavkov i Dioni danas bili opasni, govori to da nisu ušli ni u jednu stopostotnu šansu.

Dakle, grubo rečeno, Zvezda u ovom trenutku nema napadača, a bez dobrog finišera put u Ligu šampiona je znatno otežan.

SKLONJEN DEGENEK

Navijači Zvezde na društvenim mrežama su besni, Miloš Degenek, glavni stub u odbrani prošle sezone, neobjašnjivo je sklonjen, pa ga nije bilo ni u protokolu za mečeve sa Vojvodinom i Kairatom.

Poznato je koliko je australijski defanzivac donosio minulih sezona, koliko je borbenošću znao da diže moral saigračima, ali i da dobrim intervencijama spašava ekipu.

Može se razumeti ideja čelnika Zvezde da ga prodaju u ovom prelaznom roku, međutim vidljivo je koliko Degenek fali ekipi. To se naročito videlo prilikom brojnih kikseva defanzivaca u Almatiju.

PROMAŠENA POJAČANJA

U redu, rano je za sud o novajliji Luju Dioniju, budući da još ni na jednom meču nije bio starter. Dakle, imaće vremena da se pokaže.

Ali, pojačanja u zimskom prelaznom roku do sada nisu opravdala očekivanja. Aksel Bakajoko je u januaru doveden iz Intera, najavljivan je kao vrhunsko pojačanje, baš kao i Filipo Falko, koji je angažovan u milionskom transferu. I pokazali su - ništa.

U prolećnom delu prošle sezone su bili rezervisti, sa ograničenom minutažom, a čini se da se ništa nije promenilo ni ove sezone.

ČUDNE IZMENE

U trenucima kada je Zvezda jurila prednost Kairata, Dejan Stanković je posegao za izmenama, i to u 84. i 90. minutu. U 84. je umesto Kataija uveo Bakajoka, koji nije ni došao u situaciju da zapreti.

A ono što je najzanimljivije jeste to što je Bakajoko igrao na poziciji levog krila, dok je cele pripreme igrao kao desni bek.

Takođe, Filipo Falko je uveden tek u 90. minutu, pa igrač doveden u transferu vrednom više od milion evra je samo u jednom navratu pokušao da zapreti, kada je napravio fintu po boku, ali je to bilo sve od njega.

Dakle, ne treba biti mnogo pametan pa reći da je Zvezda u teškoj situaciji, da joj Liga šampiona "visi", budući da će morati da odigra za dva, tri nivoa bolje nego u Almatiju kako bi došla do željene pobede od dva gola razlike.

Napomenimo i to, svaka minimalna pobeda vodi utakmicu u produžetke, a ako crveno-beli ne uspeju da slave, od Lige šampiona će se oprostiti već krajem jula. A to je minulih sezona bilo nepojmljivo.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 8

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati