Fudbal

Direktno.rs

21. 06. 2021. 19:28 0

Grupa "C": Austriji derbi i duel sa Italijom

Austrija je pobedom nad Ukrajinom 1:0 (1:0) osvojila drugo mesto u "C" grupi i u osmini finala igraće sa Italijom. Holandija je na oproštaju Gorana Pandeva i Ivana Tričkovskog pobedila Severnu Makedoniju 3:0 (1:0) i overila prvo mesto. Holandija je pobednik grupe sa devet bodova, Austrija ima šest, Ukrajina tri a Severna Makedonija je turnir završila bez bodova.

Nije bilo kalkulacija u Bukureštu, Austrija je u svemu nadigrala Ukrajinu i sasvim zasluženo je slavila 1:0, pogotkom Kristofa Baumgartnera u 21. minutu. Najmlađi strelac za sada na EURO, ali i najmlađi strelac Austrije na EP sa 21 godinom i 324 dana odlično je reagovao posle kornera Alabe i đonom ubacio loptu u mrežu. 

Aleksandar Dragović i Baumgartner odigrali su maestralno u odbrani i ostaviuli Ukrajince bukvalno bez prave šanse. S druge strane Zlatan Arnautović se vratio na teren posle meča suspenzije, igrao je u polju odlično ali se ispromašivao krajem prvog poluvremena. Ukrajinci su ostali na tri boda sa malim izgledima da budu među četiri najuspešnije trećeplasirane ekipe a Austrija ide za Londonm na megdan Italiji.

Goran Pandev i Ivan Treičkovski su se opriostili od dresa Severne Makedonije koja je i protiv Holandije igrala hrabro, nije u dva navrata imala sreće jer su im golovi bili poništavani zbog "malih ofsajda", a onda je po pravilu bila nokautirana iz kontre. Depaj, pa dva puta Vajnaldum za laganih 3:0 "lala".

Kraj mečeva: Ukrajina - Austrija 0:1 (0:1) i S. Makedonija - Holandija 0:3 (0:1). 

90. minut: Još tri minuta nadoknade u Bukureštu, sve je manje vremena za Ukrajince.

85. minut: Aplauzi Goranu Pandevu u Amsterdamu jer je završio reprezentativnu karijeru u dresu Severne Makedonije koji je nosio 122 puta i postigao 38 golova. Austrija je u Bukureštu nadigrala Ukrajinu koja ne može da je ugrozi do sada. Pokušavaju izabranici Andrija Ševčenka centaršutevima, ali sve te lopte lak su plen Austrijanaca. Jeremčuk je pokušaio sa strane i nije pogodio okvir gola.

70. minut: Ukrajinci pokušavaju da izjednačle ali nema Bahman posla, Austrija se umešno brani i čuva vođstvo. Na drugom meču Vajnaldum je mogao da postigne het-trik ali je promašio zicer.

58. minut GOOL Vajnaldum 3:0 za Holandiju: Kapiten "lala" igra odlično na turniru, sačekao je odbitak i zakucao je loptu u mrežu. Makedonija će bez boda završiti EURO, a ovo je bio Vajnaldumov 25. gol u dresu selekcije.

51. minut GOOOL Džordžinio Vajnaldum 2:0 za Holandiju: Memfis Depaj je šutirao, Dimitrijevski odbranio ali je vezni igrač Liverpula ubacio odbitak u mrežu.

50. minut: Ukjrajinci više rizikuju, ali Dragović i Hintereger igraju za sada bez greške u odbrani Austrije.

Počeli su druga poluvremena, Cigankov je u sastavu Ukrajine zamenio Malinovskog. U Amsterdamu selektor Holandije napravio je dve izmene, odmoriće Damfris i De Vrij, a igraju Timber i Berghujs.

Kraj prvih poluvremena: Ukrajina - Austrija 0:1 i S. Makedonija - Holandija 0:1. Na tabeli C grupe sa ovim rezultatima Holandija ima devet bodova, Austrija šest, Ukrajina tri a S. Makedonija je bez bodova.

45+2 minut: Nova šansa sa Arnautovića, pa i za Lajmera, ali Ukrajinci mogu da budu zadovoljni sa 0:1.

43. minut: Veliki promašaj Zlanata Arnautovića jer je posle sjajne asistencije Šepfa sa 11 metara, neometan, šutirao slabo pored gola. Austrija je mogla na poluvreme sa 2:0, šteta. Holanđani su posle velike prilike Damfirsa polako priveli poluvreme kraju uz minimalno vođstvo, ali i nove dve dobre intervencije van 16 metara golmana Severne Makedonije Dimitrijevskog.

35. minut: Ukrajinci se bude na "Nacional Areni", ali Austrijanci vode i za sada su drugi u grupi "C". Strelac za Sustriju Kristof Baumgartner zbog povrede glave morao je u 32. minutu da završi meč a ušao je Alesandro Šepf.

24. minut GOOOL Memfis Depaj, vodi Holandija 1:0: Malen je odlično uposlio Memfisa Depaja koji je lako matirao golmana Severne Makedonije. Sudija je gledao VAR i priznao pogodak.

21. minut GOOOL Krsitof Baumgartner, vodi Austrija 1:0. Austrijanci su bili ambicinera na meču ozniji do sada, posle četvrtog kornera na meču, Baumgartner je pobegao čuvaru i đonom ubacio loptu u mrežu.

15. minut: Zatresla se mreža Hpolandije, Ivan Tričkovski se radovao ali je gol poništen zbog ofsajda pa je u Amsterdamu ostalo 0:0. U Bukureštu se igra vfajterski, Dragović je posle kornera Alabe pokušao udarcem glavom ali je prevacio loptu preko prečke.

5. minut: Ukrajina i Austrija su od starta nametnuli ofanzivnu igru, zavidan tempo na stratu i po jedna interven cija golmana. Mečevi su počeli

Ukrajinci su u boljem položaju jer im odgovara remi za očuvanje drugog mesta koji ih direktno vodi dalje, dok Austrijanci sa Zlatanom Arnautovićem ui timu traže pobedu za drugo mesto, ali ih i remi vodi u drugi krug kao trećeplasiranu ekipu sa četiri boda. Kalkulisanje ili igra na nokaut?

Zanimljivu sliku šalju nam i navijačli koji su se baš uželeli fudbala. Ukrajinka je na meč reprezentacije došla sa jednomesečnom bebom.

Makedonija je postigla gola, kažu naši južni susedi, da bi želeli da Gorana Pandeva isprate u penziju i sa prvim bodom na EP. Holandija je apsolutni favorit, trener Frank De Bur ne odmara nikog bez obzira što jhe obezbeđen prolaz. Makedonija će pokušati da skupo proda kožu.

Osmina finala EURO 2021

1) B1 - 3. iz grupa A/D/E/F (27. Sevilja)

2) Italija - Austrija (26. London)

3) F1 - 3. iz grupa A/B/C (28. Bukurešt)

4) D2 - E2 (28. Kopenhagen)

5) E1 - 3. iz grupa A/B/C/D (29. Glazgov)

6) D1 - F2 (29. London)

7) Holandija - 3. iz grupa D/E/F (27. Budimpešta)

8) Vels - B2 (26. Amsterdam)

Četvrtfinale

A) Pobednik 1 - Pobednik 2 (2. jul, Minhen)

B) Pobnednik 3 - Pobendik 4 (2. jul, Sankt Petereburg)

C) Pobednik 5 - Pobednik 6 (3. jul, Rim)

D) Pobendik 7 - Pobednik 8 (3. jul, Baku)

Polufinale

Pobednik A - Pobednik B (6. jul, London)

Pobednik C - Pobednik D (7. jul, London)

Finale

11. jul - Vembli, London

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati