Fudbal

[ Izvor: Mozzartsport ]

16. 06. 2021. 22:54 0

Italija i Lokateli kao mašina: Pravac nokaut faza Evra

Nisu najjači - to svi znaju. Nisu preterano ni atraktivni - i to je poznato. Ali, posle 180 minuta na Evropskom prvestvu postalo je potpuno jasno da je Italija selekcija protiv koje će se protivnici teško naigrati fudbala na ovom turniru. Nemoć koju je ispoljila Turska u prvom kolu, ponovila je Švajcarska u drugom. Sat vremena bez pokušaja da se šutne ka golu Đanluiđija Domarume, sat vremena demostracije sile na terenu rimskog Olimpika, i na kraju najbrži plasman u osminu finala na aktuelnom Evropskom prvenstvu, uz još jednu ubedljivu pobedu - 3:0 (1:0).

Dva pogotka je postigao najbolji igrač meča Manuel Lokateli, kojem prilikom izlaska sa terena u 86. minutu aplaudirao čitav Olimpiko, a šlag na tortu stavio je Čiro Imobile, projektilom sa nekih 20 udaljenosti u 89. minutu.

Gol razlika Azura na startu turnira je 6:0, a ako bismo otišli dalje, ovo je jubilarna 10 uzastopna pobeda Manćinijevog tima bez primljenog gola, uz neverovatnu gol-razliku 31:0. Objektivno, niko nije mogao ni da zamisli da će Manćini na ovakav način postaviti kockice u državnom timu, ali Italija igra kao sat!

Gotovo bez greške, gotovo bez pogrešnog dodavanja. Sposobni su sami da razviju igru i kreiraju akcije, ali i da unište protivnika ako im se otvori prilika za kontranapad, piše Mozzartsport.

Jednostavno, svi potezi koje Mančini povlači su potpuno ispravni. Mnoge je iznenadio pred početak turnira kada je Domeniku Berardiju dao prednost pre mlade zvezde Juventusa, ali se prvotimac Sasuola ispostavio kao tajni adut i pravi džoker ove ekipe. U prvoj utakmici na turniru bio je zaslužan za probijanje bedema ispred turskog gola, a večeras je bio asistent kod prvog pogotka Manuela Lokatelija u 26. minutu.

Slična je priča i sa Lokatelijem. Da je Marko Verati potpuno spreman, gotovo je izvesno da bi zauzeo upravo Lokatelijevo mesto na terenu. Ovako se i u tom slučaju sve izvrsno poklopilo u selekciji Azura. Nekadašnji vezista Milana, koji već tri sezone igra u Sasuolu, bio je fenomenalno raspoložen protiv potpino utučenih Švajcaraca. Kod oba gola je sve perfektno uradio. Sa centra je poslao dubinski pas prema Berardiju, a onda se fantastično probio do same završnice napada i na dodavanje klupskog saigrača zatresao mrežu nemoćnog Jana Zomera.

Prvi pogodak je bio plod fantastičnog osećaja za igru 23-godišnjeg fudbalera, dok je drugi, koji je postignut u 52. minutu bio deo čiste majstorije. Primirio je loptu posle dodavanja Barele na nekih 18 metara od protivničkog gola, a onda odapeo strelu u suprotan ugao gola na kojem je stajao skamenjeni Zomer.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati