Fudbal

Milan Zarić

14. 06. 2021. 22:58 1

Zvižduci za Španiju: Samo 0:0 sa Švedskom

Fudbaleri Španije i Švedske remizirali su u prvom kolu grupe E Evropskog prvenstva (0:0), što je prvi meč na ovogodišnjem Evru na kome nije viđen nijedan pogodak. "Furija" se na ovom meču ispromašivala, golman "vikinga" Olsen je bio junak, a navijači u Sevilji su domaću selekciju "nagradili" zdižducima.

Evropsko prvenstvo nam je do sada donelo zaista odlične mečeve, u kojima je viđen barem po jedan gol, ali je ta serija prekinuta u Sevilji, gde Španci i Šveđani nisu uspeli da probiju protivnički bedem. Ali, izostanak golova na ovom duelu nikako ne znači da je utakmica bila neinteresantna. Naprotiv.

"Furija" i "vikinzi" su odigrali otvoreni meč, stvoreno je mnogo šansi, međutim na kraju nijedan od šuteva nije našao put do protivničke mreže.

Španci su na ovom meču bili mnogo konkretniji, što je i razumljivo, s obzirom na to da su bili veliki favoriti uoči meča. Stvarali su šanse, posebno u prvom poluvremenu, ali lopta nikako nije htela u gol. Doduše, za to velike zasluge ima i Robin Olsen, golman Šveđana, koji je spustio "roletnu".

Prvi je na meču zapretio Dani Olmo, nekadašnji napadač zagrebačkog Dinama, koji je u 16. minutu šutirao glavom u donji desni ugao, ali je tu njegovu nameru pročitao Olsen i skinuo je zicer.

Velike šanse je imao i Koke, koji je bio neprecizan u 23. i 29. minutu, a jednako neuspešni bili su Morata i Olmo do kraja poluvremena. Jednu priliku za gol imali su i Šveđani, Aleksander Isak je praktično savladao golmana, no odbrambeni igrač "furije" je otklonio opasnost i sprečio iznenađujuće vođstvo Španije.

U drugom poluvremenu je bilo mnogo manje šansi od strane Španaca, koji su opasno pretili u finišu, kada je najpre Sarabija promašio iz neposredne blizine, ali mu je Olsen odbranio, baš kao što je u 90. minutu zaustavio i udarac Đerara Morena.

Tako je sjajni čuvar mreže izrastao u junaka ovog meča, budući da je najzaslužniji što su Šveđani uzeli bod u meču sa velikim favoritom, što bi trebalo da im da vetar u leđa na mečevima sa Poljskom i Slovačkom, koji su, ruku na srce, lakši rivali od Španaca.

Sa druge strane, "furija" će priliku za popravni imati protiv Poljaka, što će biti meč u kome će obe selekcije da "vade fleke" iz prvog kola.

ŠPANIJA - ŠVEDSKA 0:0

Stadion: "La Kartuha" u Sevilji. Sudija: Slavko Vinčić (Slovenija). Žuti karton: Lustig (Švedska).

ŠPANIJA: Simon, Ljorente, Laport, P. Tores, Alba, Rodri (od 66. Alkantara), Koke (od 87. Ruiz), Pedri, F. Tores (od 74. Ojarzabal), Olmo (od 74. Moreno), Morata (od 66. Sarabija).

ŠVEDSKA: Olsen, Lustig (od 75. Kraft), Lindelof, Danijelson, Augustinson, Larson, Olson (od 84. Kajuste), Ekdal, Forzberg (od 84. Bengtson), Berg (od 69. Kvaison), Isak (od 69. Klason).

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Pobednički ples

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati