Fudbal

Milan Zarić

13. 06. 2021. 16:51 0

Sterling koban po Hrvate, Englezi slavili u derbiju

Fudbaleri Engleske su slavili u prvom kolu grupe D na Evropskom prvenstvu, pošto su u derbiju savladali Hrvatsku sa 1:0. Gol vredan tri boda postigao je Rahim Sterling početkom drugog poluvremena.

Imali su izabranici Gereta Sautgejta veliki motiv da savladaju "vatrene" na "Vembliju", budući da su im fudbaleri Hrvatske naneli bolan poraz pre tri godine na Svetskom prvenstvu, kada su ih sprečili da se domognu finala i borbe za "boginju".

I taj motiv kod Ostrvljana se video već na samom startu meča, budući da je prvo poluvremen proteklo u terenskoj dominaciji Engleza i odličnoj defanzivi izabranika Zlatka Dalića. Međutim, ta inicijativa Gordog Albiona nije donela prednost domaćinu, iako je to vrlo lako moglo da se desi.

Naime, igrao se šesti minut, kada je viđena najbolja prilika u prvom poluvremenu. Fil Foden je primio odličan pas na ivici šesnaesterca, nije se mnogo dvoumio, već je odmah šutirao ka golu "vatrenih". Ali, na njegovu žalost, nije imao sreće, pa je pogodio samo stativu Hrvatske.

Do kraja poluvremena se rezultat nije menjao, ali se to dogodilo u 57. minutu, kada je viđen, ispostavilo se kasnije, pobedonosni gol. Filips je odlično pronašao Rahima Sterlinga, koji je lako matirao golmana Hrvatske i iz neposredne blizine je doneo prednost Engleskoj.

Pokušali su Hrvati da do kraja meča nekako ugroze Engleze, menjao je Zlatko Dalić, ali rezultata nije bilo, pa su na kraju Ostrvljani imali mnogo razloga za slavlje.

Jer, savladali su direktnog konkurenta za prvo mesto u grupi, napravili su veliki korak ka osmini finala, i ovaj dobar rezultat treba da potvrde u duelima sa Škotskom i Češkom. A kada je reč o Hrvatima, oni će sa pomenute dve selekcije voditi bitku oko plasmana u nokaut fazu.

ENGLESKA - HRVATSKA 1:0 (0:0)

Stadion: "Vembli". Gledalaca: 18.497. Strelac: Sterling u 57. minutu. Sudija: Danijele Orsato (Italija). Žuti kartoni: Foden (Engleska), Ćaleta-Car, Kovačić, Brozović (Hrvatska).

Engleska: Pikford, Voker, Stouns, Mings, Tripije, Filips, Rajs, Sterling (od 90+2. Kalvert-Luin), Maunt, Foden (od 71. Rašford), Kejn (od 82. Belingem).

Hrvatska: Livaković, Vrsaljko, Vida, Ćaleta-Car, Gvardiol, Brozović (od 70. Vlašić), Modrić, Kovačić (od 85. Pašalić), Kramarić (od 70. Brekalo), Perišić, Rebić (od 78. Petković).

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Najtužnija maca na svetu

Anketa

Da li će Partizan igrati polufinale Kupa protiv Crvene zvezde?

Rezultati