Fudbal

[ Izvor: ESPN ]

20. 05. 2021. 13:50 0

ESPN: Maradona je ubijen, sedmoro optuženih!

Dijego Armando Maradona je praktično ubijen, ističe "ESPN" i donosi zaključak iz istrage u Argentini "da je lekarski tim fudbalske zvezde postupio neadekvatno, manjkavo i nepromišljeno". Tužilaštvo iz San Isidra (Buenos Ajres), podiglo je optužnicu protiv sedam osoba, koje tereti za ubistvo legendarnog fudbalera.

Maradona je preminuo prošlog novembra od srčane insuficijencije u blizini Buenos Ajresa. Argentinski tužioci pokrenuli su istragu ubrzo nakon njegove smrti, uključujući nalog za pretres imovine njegovog ličnog lekara i istragu drugih koji su uključeni u njegovu negu. U martu se sastao lekarski odbor koji je imenovalo Ministarstvo pravde da bi analizirao navode da se članovi zdravstvenog tima Maradone nisu prema njemu odnosili primereno.

- Akcija zdravstvenog tima zaduženog za lečenje Dijego Armanda Maradone bila je neadekvatna, manjkava i nepromišljena - prenosi ESPN navode iz izveštaja lekarske komisije od 30. aprila.

Navodi se da se stanje Maradone ozbiljno pogoršalo 12 sati pre smrti oko podneva 25. novembra.

- Pokazao je nedvosmislene znakove produženog mučnog perioda, pa zaključujemo da pacijent nije pravilno nadgledan od 00:30, 25. novembra 2020.

U svetlu novih izveštaja, tužilaštvo je podiglo optužnicu protiv: neurohirurga Leopolda Lukea, koji je operisao Maradonu dve sedmice pre smrti;
psihijatra Agustine Kosačov;psihologa Karlosa Anhela Dijaza; Nensi Forlini, doktorke koja je koordinisala kućno lečenje bivšeg asa; medicinske sestre Dahijana Žizela Madrid, koja je u kući brinula o Maradoni; medicinskog tehničara Rikardo Omar Almiron, koji je takođe brinuo o Maradoni tokom kućnog lečenja, Marijana Peronija, koordinator dvoje pomenutih medicinskih radnika.

Kako prenosi ESPN, njima preti zatvorske kazne od osam do 25 godina, a optuženi su da su izvršili "jednostavno ubistvo uz mogući predumišljaj" i do okončanja sudskog postupka zabranjeno im je da napuštaju Argentinu.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Uzbudljiva trka

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati