Fudbal

Direktno.rs [ Izvor: Mediji, CIES ]

12. 05. 2021. 12:38 0

VERA U SVOJU DECU Partizan 16. u Evropi, Zvezda 12. u Superligi

Partizan je ove sezone koristio 14 fudbalera koji su "ponikli" u školi ovog kluba i po tome je 16. u Evropi, dok je Crvena zvezda koristila samo njih petoricu i na 12. mestu je u Superligi Srbije.

Prema mesečnim istraživanjima fudbalske opservatorije "CIES", slovačka Žilina je klub koji najviše veruje deci iz svoje škole jer je njih 15 na dosadašnjih 29 mečeva odigralo 61,5 odsto minuta. Iza njih je Dinamo iz Kijeva (60,2), a Partizan na 16 poziciji jer je 14 fudbalera na 34 meča odigralo 38,1 odsto minuta.

Crno-beli su logično najuspešniji u tom pogledu i u Superligi Srbije. Drugi je Čukarički čijih 11 igrača je odigralo 30,6 odsto minuta, slede Spartak, Mačva, dok su petorica igrača Crvene zvezde na terenu proveli 8,1 odsto minuta.

Tragičniji je podatak da Proleter nema nijednog svog igrača u rosteru, da TSC i Zlatibor imaju po jednog, a Javor, Radnik i Inđija po dvojicu. Svi ovi klubovi bi morali da budu razvojni i takmičarski, a ne samo takmičarski. Ovakvi podaci su katastrofalni za srpski fudbal.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Pobednički ples

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati