Fudbal

Direktno.rs

09. 05. 2021. 23:43 0

Milan razneo Juve, posle 10 godina slavio u Torinu

U derbiju 35. kola Serije A Milan je kao gost savladao Juventus 3:0 i tako napravio ogroman korak ka plasmanu u Ligu šampiona.

Stefano Pioli rešio je da iznenadi Andreu Pirla uvođenjem u startnu postavu Brahima Dijaza, kome je ovo bio prvi start još od gostovanja Fjorentini 21. marta. Kao i tada u Firenci i sada je postigao gol, i to u najbolje moguće vreme za Milan. Bukvalno u smiraj, u prvom minutu nadoknade, poslao je neodbranjiv udarac u desni gornji ugao gola Vojćeha Ščešnog i Milan je vodio 1:0.

U drugom poluvremenu prvu priliku da nokautiraju najvećeg rivala roso-neri su imali u 58. minutu, kada je zbog igranja rukom u šesnaestercu Đorđa Kjelinija dosuđen penal. Ali i ovog puta se pokazalo da Milanu bela tačka definitivno nije srećna i udarac Franka Kesija odbranio je golman Juvea.

Očekivalo se da će iskusniji torinski tim kazniti ovu propuštenu priliku, ali se dogodio suprotan scenario. Gosti su nastavili da igraju kao u transu i nagrada je došla u 78. minutu, kada je Ante Rebić duplirao vođstvo. A samo pet minuta kasnije Fikajo Tomori postigao je prvi gol za Milan za konačnih i velikih 3:0.

Ne samo što je Milan ostvario prvu pobedu posle tačno 10 godina na terenu najvećeg rivala, već je ovim obezbedio i kapitalnu prednost u borbi za mesto koje vodi u Ligu šampiona. Em ima tri boda više tri kola pre kraja, em sada ima i bolji skor u međusobnim duelima, pošto je Juventus u Milanu pobedio "samo" sa 3:1.

Milan je sada na deobi drugog mesta sa Atalantom sa 72 boda, a četvrtoplasirani Napoli ima 70, jedan više od Juventusa koji je tek na petom mestu.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati