Fudbal

Direktno.rs

09. 05. 2021. 23:37 0

VAR LUDILO Poništen gol, penal za Sevilju, Real izvukao bod

Jedna od najluđih sezona u istoriji španskog fudbala nastavlja da piše romane iz kola u kolo, a novi zaplet desio se ove večeri u Madridu gde je Sevilja umalo šokirala Real, iako ga je i remijem (2:2) saplela u borbi za titulu.

Tri kola pre kraja još devet bodova je u igri, a kako se odvijaju utakmice i kakvi rezultati dolaze, ništa nije isključeno do poslednjeg sekunda.

Real je dva puta morao da juri prednost Andalužana ove večeri. Prvo je Fernando u 22. minutu na pas Rakitića matirao Kurtou, a nakon što je Marko Asensio izjednačio u 67. pravu dramu smo videli u 78. minutu.

Naime, u kontri je fauliran Karim Benzema u šesnaestercu što je automatski značilo i penal za Real. Međutim, iz VAR sobe je stigao signal da je na drugoj strani Eder Militao igrao rukom u šesnaestercu Reala i da je penal zapravo za Sevilju.

Posle pregledanja snimka glavni arbitar je pokazao na belu tačku, a Ivan Rakitić doneo prednost gostima od 2:1.

Inače, ovaj detalj nikako nije nov otkako je VAR sistem u upotrebi, često su u sličnim situacijama timovima poništavani golovi zbog prekršaja na drugoj strani.

Ipak, Real se nije predao ni posle ovog malera. Uspeo je Zidanov tim da "nagazi" Sevilju u samom finišu, a Eden Azar je u 94. minutu krunisao asistenciju Tonija Krosa i postavio konačnih 2:2.

Imali su Madriđani priliku i za pobedu u 95. minutu, ali je Kazemiro iz dobre pozicije promašio ceo gol.

Posle 35. kola nikad luđa trka u Španiji se nastavlja, Atletiko ima dva boda više od Reala i Barselone i nema sumnje da nas očekuje prava drama u poslednjih 270 minuta.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Uhvatiću te kad tad

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati