Fudbal

M. Z.

08. 05. 2021. 18:16 0

Ključa u Primeri: Nula Atletika i Barse po ukusu Reala

U derbiju 35. kola Primere Barselona i Atletiko Madrid su na "Nou Kampu" remizirali bez golova, čime se dodatno "zakuvala" situacija u vrhu tabele.

Ovaj remi je apsolutno po meri Real Madrida, koji bi u slučaju pobede nad Seviljom u nedelju uveče preuzeo prvo mesto. Jer, imao bi isti broj bodova kao gradski rival, ali i bolji međusobni skor, te bi time imao otvoren put do titule u preostala tri kola.

Barselona bi ostala dva boda iza njih sa 75 i više nije sve u njenim rukama kao što bi bilo da je dobila Atletiko ovog popodneva.

A, nije da nije imala prilika, mada će i Atletiko žaliti za svojim šansama koje je stvarao u prvom poluvremenu.

U tom periodu je Atletiko bio mnogo bolji, lepše je igrao i stvarao je šanse koje nisu koristili Anhel Korea u 19. minutu, a kasnije u nekoliko navrata i Janik Karasko.

Ipak, u finišu prvog dela najbolju šansu imao je Lionel Mesi posle fantastičnog solo-prodora u kom je nanizao nekoliko protivničkih igrača, a onda uputio udarac u sam ugao, ali je Jan Oblak vrhovima rukavica odbranio na volšeban način.

U nastavku je Barsa više kontrolisala dešavanja i imala veći broj prilika od kojih se najviše istakla ona Iljaiša Moribe u 62. minutu kada je bio izblokiran.

Sve do 85. minuta kada je Usman Dembele promašio šansu utakmice. Lopta mu je pala na glavu na petercu, bio je u punom zaletu, očekivalo se da će je zakucati u mrežu, ali ju je poslao preko prečke.

Možda i promašaj koji će koštati Barsu titule...

Mesi je u 90. minutu izborio slobodan udarac, ali je šutirao tik pored stative i nakon toga više nije bilo vremena da se bilo šta promeni.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati