Fudbal

M. Z.

20. 04. 2021. 23:25 0

Bajern pred titulom, Kostić asistirao, Šalke ispao

U utorak su odigrana četiri meča 30. kola Bundeslige - do sigurnih pobeda na domaćem terenu stigli su Bajern i Ajntraht, dok je Arminija u Bilefeldu minimalnim rezultatom slavila protiv Šalkea i poslala ga u Cvajtu. Iznenađenje je svakako poraz Lajpciga u Kelnu, čime su "bikovi" definitivno ispali iz šampionske trke.

Bajern je do pobede 2:0 (2:0) protiv Leverkuzena stigao pogocima Čupo-Motinga u 7. i Kimiha u 13. minutu. Bavarci sada imaju 10 bodova prednosti u odnosu na Lajpcig na četiri kola do kraja i samo ih istinsko čudo može sprečiti da dođu do nove titule u Bundesligi.

U narednom kolu rival će im biti Majnc u gostima.

Leverkuzen je šesti sa 47 bodova i nema šanse da se plasira u Ligu šampiona, ali će u poslednja četiri meča gledati da očuva poziciju koja vodi u Ligu Evrope. Naredni protivnik biće im Ajntraht na domaćem terenu

Ajntraht je na domaćem terenu u Frankfurtu slavio protiv Augzburga rezultatom 2:0 (1:0), a poveo je u 37. minutu preko Hinteregera. Konačnih 2:0 postavio je portugalski ofanzivac Andre Silva u 58. minutu posle centaršuta srpskog internacionalca Filipa Kostića.

Kao starter do 79. minuta, kada je zamenjen, igrao je napadač srpske reprezentacije Luka Jović, koji je dobio i žuti karton. Kostić je odigrao čitav meč za pobedničku ekipu.

Ajntraht je sada treći sa 56 bodova i obezbedio je direktan plasman u Ligu šampiona već ranije. U narednom kolu gostovaće Bajeru u Leverkuzenu. Augsburg je siguran na 11. poziciji, a u sledećem kolu igra kod kuće protiv Kelna.

Arminija je u Bilefeldu rezultatom 1:0 (0:0) bila bolja od Šalkea, a jedini pogodak postigao je Klos u 50. minutu. Šalke je ovim porazom izgubio i teoretske šanse da izbori opstanak u ligi, pa će se od sledeće sezone ovaj velikan nemačkog fudbala takmičiti u Cvajti. Klos je do kraja meča promašio i penal, dok je Tijao dobio drugi žuti karton u 71. minutu, pa je Šalke meč okončao sa desetoricom fudbalera.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati