Fudbal

Direktno.rs [ Izvor: Mediji ]

19. 04. 2021. 09:51 0

Legende Junajteda i Sitija besni zbog Superlige: Cirkus, sramota...

Najveći klubovi Evrope koji su i potpisnici osnivanja Superlige Evrope naišli su na jak bočni vetar kritika navijača, ali i legendi kluba. Posebno su besni na obe strane Mančestera.

Legendarni menadžer Mančester Junajteda Aleks Ferguson razočaran je činjenicom da je njegov klub jedan od pet iz Engleske koji su inicirali formiranje evropske Superlige.

- Everton troši 500 miliona funti za izgradnju novog stadiona sa ambicijom da igra Ligu šampiona. Navijači širom sveta vole to takmičenje kakvo jeste. U moje vreme, Junajted je igrao četiri finala Lige šampiona i uvek su to bile posebne večeri. Nisam siguran da li je Junajted umešan u ovo, jer nisam deo procesa donošenja odluka - izjavio je Ferguson.

Nekadašnji desni bek i kapiten Geri Nevil bio je i oštriji.

- Navijač sam tom kluba 40 godina, ali zgranut sam. Zgranut sam Junajtedom i Liverpulom najviše. Liverpulom, klubom koji nikad neće ići sam, narodski klub… Nisam protiv novca u fudbalu i ja sam zaradio od fudbala i ulažem novac u njega, ali postoje neki principi. Junajted nije u Ligi šampiona, Arsenal nije u Ligi šampiona, Totenhem nije u Ligi šampiona i oni žele Bogom dano pravo da budu tamo. To je cirkus - naveo je Nevil.

On je za radikalne poteze Premijer lige.

- Junajted i ostatak klubova velike šestorke koji su se prijavili za Superligu protiv ostatka Premijer lige i trebalo bi da se stide. Trebalo bi im oduzeti bodove, novčano ih kazniti. Ovo je kriminal. Ovo je kazneno delo protiv fudbalskih zaljubljenika. Dajte titulu Barnliju, ostavite Fulam u ligi, a izbacite Junajted i Liverpul i Arsenal. Budite pošteni. Oni žele da igraju međusobno, a da ostatak Engleske gleda 14 preostalih klubova kako se takmiče u domaćoj ligi - bio je besan Nevil.

Dejvid Bernstajn, nekadašnji prvi čovek Mančester sitija smatra da postoje dve ideje formiranja Superlige Evrope.

- To su pohlepa i očaj. Neki od klubova imaju ogromne dugove kao Real i Barselona, a mislim da se jedan ili dva kluba iz Engleske približavaju dugiu od milijarde funti. Oni su u očajnoj situaciji, nisu uspeli u vreme pandemije da se nametnu kao presudan faktor odlučivanja, tako da u Superligi vide spas, a ako ona uiopšte oživi završiće se veoma loše po sve njih. Jer zatvorena liga, bez promocije i ispadanja, bez priznavanja ostataka sveta, potencijalno je mrtva liga. Iskreno, kao navijač Sitija mene je sramota posle odluke uprave da bude deo ove lige - istakao je Bernstajn za "BBC".

Slične reakcije stižu i od bivših igrača Liverpula, Džejmi Karager je odavno rekao da je Superliga Evrope sramota za klubove inicijatpre jer se kosi sa svim kodeksima ove igre, dok je Deni Marfi autorski tekst za "BBC" na ovu temu naslovio sa "Razočaran sam i gadi mi se".

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati