Fudbal

Direktno.rs

18. 04. 2021. 20:13 1

Najbogatiji bi u Superligu Evrope, UEFA preti

U poslednje vreme sve više se govori o formiranju Evropske Superlige, takmičenja koje bi vodili i u kojem bi učestvovali najjači evropski fudbalski klubovi. UEFA se logično protivi takvom scenariju, a kao način borbe protiv ovakvog razvoja događaja pripremila je oštre kazne.

- Klubovima koji budu članovi Superlige biće zabranjeno da igraju u bilo kojem domaćem takmičenju, na evropskom ili međunarodnom nivou, a igračima bi moglo da bude uskraćeno pravo da predstavljaju svoje držanve reprezentacije - navodi se u saopštenju UEFA.

Nedavno su ostrvrski mediji preneli da bi ekipe "velike šestorke" engleskog fudbala (Mančester junajted, Mančester siti, Čelsi, Arsenal, Totenhem i Liverpul) bile zainteresovane za nastup u ovom takmičenju, a sa Superligom su kontakt imali i ostali najveći evropski klubovi.

Ideja o ovakvom takmičenju postoji od devedesetih godina, a često je kritikovana zbog toga što bi nesumnjivo doprinela povećanju razlike u kvalitetu i finansijskoj moći između najvećih klubova i onih manjih.

Ovim povodom oglasila se i Premijer liga i oštro osudila koncept Superlige i "napade na principe otvorenog takmičenja i sportske vrline, koji su u samom centru evropske fudbalske piramide".

- Navijači bilo kog kluba u Engleskoj i širom Evrope mogu da sanjaju da će njihov tim u nekom trenutku moći da se uspne na vrh i igra protiv najboljih. Koncept Superlige bi unišio taj san - navodi se u saopštenju Premijer lige.

Stav UEFA i Premijer lige podržali su i španska La Liga i italijanska Serija A.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati