Fudbal

Milan Zarić

07. 04. 2021. 22:52 0

Čudesni Mbape servirao osvetu Bajernu!

Fudbaleri Pari Sen Žermena su uspeli da se revanširaju Bajernu za poraz u prošlosezonskom finalu Lige šampiona, budući da su u prvom meču četvrtfinala elitnog takmičenja savladali Bavarce u Minhenu sa 3:2 i na taj način su napravili veliki korak ka plasmanu u narednu fazu. A blizu polufinalu je i Čelsi, koji je u gostima savladao Porto sa 2:0.

Tugovali su Parižani posle prošlosezonskog finala, u kome su se ispromašivali i to ih je na kraju skupo koštalo. Čekali su priliku da se revanširaju Bavarcima i dočekali su je u prvom meču četvrtfinala Lige šampiona, u kom je blistao Kilijan Mbape, strelac dva gola protiv ekipe Hansija Flika, koji na ovom meču nije mogao da računa na Roberta Levandovskog i Serža Gnabrija.

Strašan meč je viđen na "Alijanc Areni", te je već na početku bilo jasno da nas čeka goleada. Krenuo je ofanzivno Bajern, posle kornera je Čupo-Moting zapretio, ali je uspeo da pogodio samo prečku.

Kazna je stigla već u sledećem napadu. Odigrali su sjajnu kontru "sveci", lopta je posle dodavanja Nejmara došla do Kilijana Mbapea, koji je uspeo da matira Manuela Nojera, koji je, ruku na srce, morao bolje da interveniše u tom trećem minutu.

Bajern je pokušao da izjednači u 10. minutu, kada je po sredini gola šutirao Tomas Miler, ali mu je Kejlor Navas odbranio. Samo dva minuta kasnije ponovo se tresla mreža Bajerna. Pogodio ju je Julijan Draksler, međutim i pre nego što je krenuo da se raduje, gol je poništen, budući da je nemački reprezentativac bio u ofsajdu.

Imao je u 19. minutu dobru šansu i Gorecka, međutim Navas je branio sve na početku meča, čime je ulivao samopouzdanje saigračima. A koliko su oni pucali od istog, moglo je da se vidi u 28. minutu, kada su u Minhenu duplirali prednost.

Nejmar je ponovo odlično asistirao, uputio je centaršut levom nogom sa desne strane, našao je samog Markinjosa, koji je lako savladao Nojera i doneo velikih 0:2. Ali, nedugo nakon gola kapiten Parižana je morao da izađe i odmah se videlo koliko se njegov izostanak osetio.

Uspeli su da iskoriste izlazak kapitena PSŽ-a Bavarci, koji su u 37. minutu došli do 1:2. Benžamen Pavar je centrirao, našao je Čupo-Motinga, koji je glavom uspeo da savlada Navasa i da tako vrati nadu saigračima da, ipak, mogu do povoljnog rezultata.

Šanse su se, baš kao što je bio slučaj u prvom poluvremenu, ređale i u nastavku. Probali su Nejmar, zatim i Pavar, ali gola nije bilo. Samo do 60. minuta, kada je Bajern došao do izjednačenja. Džošua Kimih je odlično centrirao iz slobodnog udarca, najviši u skoku je bio Tomas Miler i doveo je Bajern na 2:2.

Izgledalo je u tim momentima da je Bajern psihološki jači, pošto je uspeo da se vrati, ali nisu tako mislili Parižani. Di Marija je u tom 68. minutu odlično odigrao do Kilijana Mbapea, on je uspeo da nasamari Džeroma Boatenga, šutirao mu je kroz noge i loptu poslao uz samu stativu. Manuel Nojer je bio nemoćan i morao je da treći put na meču vadi loptu iz mreže.

Pokušali su do kraja Bavarci da izjednače, ali se "sveci" nisu dali, pa su slavili sa 3:2 i napravili su veliki korak ka polufinalu Lige šampiona. Sa druge strane, igračima Bajerna, koji su na ovom meču igrali bez Roberta Levandovskog, potreban je podvig u revanšu i pobeda sa najmanje dva gola razlike.

Kada je reč o drugom meču odigranom večeras, drame nije bilo. Čelsi je praktično već jednom nogom u polufinalu, pošto je u gostima savladao Porto sa 2:0.

Ceo meč je za "zmajeve" odigrao naš Marko Grujić, ali nije uspeo da spreči poraz Portugalaca. Za 90 minuta, koliko je bio na terenu, uspeo je samo da dobije žuti karton, u 79. minutu.

Da će Čelsi da se raduje, moglo je da se nasluti u 32. minutu, kada se prvi put tresla mreža Porta. Žoržinjo se našao u ulozi asistenta, našao je Mejsona Maunta, koji je doveo "plavce" u vođstvo od 1:0.

A tačku na meč stavio je Ben Čilvel, koji je pogodio u 85. minutu.

Revanši pomenuta dva meča su na programu 13. aprila i jasno je da će PSŽ i Čelsi imati velike šanse da se plasiraju u polufinale Lige šampiona, dok je na Bajernu i Portu da naprave podvig.

BAJERN MINHEN - PSŽ 2:3 (1:2)

Stadion: "Alijanc Arena". Igrano bez navijača. Strelci: Čupo-Moting u 37. i Miler u 60. minutu za Bajern Minhen, a Mbape u 3. i 68. i Markinjos u 28. za PSŽ. Sudija: Antonio Lahoz (Španija). Žuti kartoni: Ernandez, Kimih, Boateng, Čupo-Moting (Bajern Minhen), Draksler (PSŽ).

BAJERN MINHEN: Nojer - Pavar, Zule (od 42. Boateng), Alaba, Ernandez - Gorecka (od 33. Dejvis), Kimih - Sane, Miler, Koman - Čupo-Moting.

PSŽ: Navas - Dagba, Markinjos (od 30. Erera), Kimpembe, Dijalo (od 46. Baker) - Danilo, Gaj - Di Marija (od 71. Kin), Nejmar (od 90. Rafinja), Draksler - Mbape.

PORTO - ČELSI 0:2 (0:1)

Stadion: "Ramon Sančez Pishuan" u Sevilji. Igrano bez navijača. Strelci: Maunt u 32. i Čilvel u 85. minutu. Sudija: Slavko Vinčić (Slovenija). Žuti kartoni: Mbemba, Grujić (Porto).

PORTO: Markesin - Manafa (od 83. Konseisao), Mbemba, Pepe, Sanusi - Grujić, Uribe, Korona, Otavio (od 83. Toni) - Marega (od 83. Vijeira), Dijaz.

ČELSI: Mendi - Aspilikueta, Kristensen, Ridiger - Džejms (od 80. Silva), Žoržinjo, Kovačić (od 90+2. Emerson), Čilvel - Maunt (od 80. Kante), Verner (od 65. Pulišić), Haverc (od 65. Žiru).

LIGA ŠAMPIONA, ČETVRTFINALE

UTORAK

Real Madrid - Liverpul 3:1 (2:0)

Mančester siti - Borusija Dortmund 2:1 (1:0)

SREDA

Bajern Minhen - PSŽ 2:3 (1:2)

Porto - Čelsi 0:2 (0:1)

(*revanši su na programu 13. i 14. aprila)

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Pobednički ples

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati