Fudbal

S. I.

06. 04. 2021. 07:24 0

Zidan hoće, Klop neće reprizu finala 2018.

Liga šampiona ulazi u završnu fazu, danas se igraju dva meča četvrtfinala, a u jednom od derbija Real u Madridu dočekuje Liverpul.

Bez obzira na sve probleme sa povredama koje su imali, giganti su došli sebi u pravo vreme i sve sluti da će dueli biti kvalitetni, uzbudljivi i neizvesni.

- U nokaut smo fazi, igraće se 180 minuta možda i više. Znamo šta nas očekuje, ali u ovom momentu moramo da mislimo samo na današnji meč. Za nas je ovo najvažnija utakmica u sezoni, pa će zatim naredna biti najvažnija i tako do kraja. Ne razmišljam šta je bilo u finalu Lige šampiona 2018, mada bi bilo lepo da ishod bude isti - rekao je trener Reala Zinedin Zidan.

U sastavu Reala neće biti Serhija Ramosa, izvesno Azara i Karvahala, pa bi Zidan trebalo da izvede ovaj tim: Kurtoa - Naćo, Varan, Mendi - Vaskez, Modrić, Kazemiro, Kros, Marselo - Benzema, Asensio. I dok bi u Realu većina bila za to da se finale iz 2018. ponovi (pobedili 3:1), u Liverpulu očekuju revanš.

- Biće uzbudljivo, retko uzbudljivo. Kad vidite ko je sve u četvrtfinalu onda se pomirite sa sudbinom i kažete sebi "O moj Bože, pa svi su jaki i kvalitetni". Samo pre dve godine igrali smo sa njima u finalu Lige šampiona. Tada smo imali teško veče, sada imamo priliku da igramo ponovo i to je savsim kul. Nadajmo se boljem ishodu - rekao je Klop.

Jirgen Klop je i dalje bez glavnih aduta iz odbrrane Van Dajka, Matipa, Gomeza, Kelehera i kapitena Hendersona, ali su mu svi ofanzivni aduti tu: Alison - Aleksandar Arnold, Filips, Kabak, Robertson - Alkantara, Fabinjo, Vijnaldum - Salah, Žota, Mane.

Real i Liverpul su do sada šest puta igrali u evrokupovima, skor je potpuno identičan, po tri pobede i jednog i drugog uz gol razliku 7:7. Liverpul je pobedio u finalu Kupa šampiona 1981. 1:0, Real im se revanširao 2018. pobedom od 3:1. Englezi su bili bolji u dvomeču šesnaestine finala 2009, a Španci u grupnoj fazi 2014.

U drugom meču večeri Mančester siti je favorit protiv Borusije iz Dortmunda, ali jedno su prognoze, a teren nešto sasvim drugo. Dobro zna Hozep Pep Gvardiola, trener "građana" šta sve mogu "milioneri", radio je u Nemačkoj i zato ima pun respekt.

- Svi u našem klubu žele da idu u ovom takmičenju do kraja. Jedno je šta vi želite, a sasvim nešto drugo je ono šta pokažete na terenu. Morate da nadigrate i pobedite rivala i to je naš stav u svim takmičenjima. Cenim Dortmund, ali moram da budem iskren, ovaj meč pripremamo kao i svaki prethodni i svaki budući. Moram da rotiram, UEFA i FIFA ubijaju igrače, oni nisu mašine i ne mogu da igraju na svaka tri dana - ponovio je Gvardiola.

Tim Mančester sitija: Ederson - Voker, Stouns, Ruben Dijaz, Kanselo - Rodiri, Gundogan - Sterling, B. Silva, Foden - De Brujne. Siti i Dortmund su samo 2012. godine igrali u grupnoj fazi Lige šampiona, Nemci su bili bolji jer imaju pobedu (1:0) i remi (1:1). Međutim, poraza od Ajntrahta prošlog vikenda ogolio je probleme u igri.

- Moramo da budemo sa obe noge ne zemlji i pokažemo najbolje što imamo u oba meča, možda i u produžecima. Nadigrati i izbaciti Siti bilo bi zaista nešto posebno. Gvardiola je bez sumnje jedan od najbolji trenera na svetu, skoro 15 godina njegove ekipe dominiraju. Zato moramo biti na maksimumu ako hoćemo da nastvaimo dalje - rekao je trener Edin Terzić.

Mogući sastsav Borusije Dortmund: Hic - Čan, Akanđi, Humels, Gereiro - Dilejni, Belingam, Dahud - Azar, Rojs - Haland.

Liga šampiona, 1/4 finale (prvi mečevi)

Utorak

Mančester s. - Borusija D. 21.00

Real M. - Liverpul 21.00

Revanši 14. aprila

Sreda

Porto - Čelsi 21.00

Bajern - PSŽ 21.00

Revanši 13. aprila

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Neuspešan skok

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati