Fudbal

[ Izvor: Mediji ]

01. 04. 2021. 21:55 0

Burno u Španiji nakon prenosa meča sa Kosovom (VIDEO)

Prenos utakmice između Španije i Kosova, u kojem je španska televizija odlučila da isključi ton prilikom intoniranja himne gostiju, kao i da skraćenicu imena piše malim slovom, izazvala je burne reakcije u Kataloniji koja se bori za otcepljenje od Španije.

Mirijan Nogueras, članica “Zajedno za Kataloniju”, stranke oformljene 2020. sa željom da ujedini sve koji su za nezavisnost te španske pokrajine, kada je videla šta je španska televizija uradila tokom prenosa, rešila je da reaguje.

- Imajući u vidu pristrasan prenos ove utakmice, "Zajedno za Kataloniju" započinje peticiju čiji je cilj da se direktor javnog medijskog servisa Španije pozove da svedoči pred Kongresom - napisala je ona na društvenim mrežama

Ona je potom poslala poruku i vlastima u Španiji.
- Bilo da se španskoj Vladi to sviđa ili ne, Kosovo je slobodna i nezavisna država i mora da bude tretirana kao takva - rekla je ona.

Sve je počelo posle prvobitnog španskog opisa da će igrati protiv "ekipe sa teritorije Kosova", nakon čega su iz Prištine zapretili odustajanjem od utakmice.
Nastavilo se tokom samog meča kada je pripadnik obezbeđenja oduzeo zastavu Kosova jednom od člana delegacije koji je pokušao provokaciju.

Inače, Španija je dobila utakmicu rezultatom 3:1.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati