Fudbal

Direktno.rs [ Izvor: Beta ]

24. 03. 2021. 17:20 0

FIFA izrekla novu kaznu Blateru

FIFA je u sredu po drugi put kaznila Sepa Blatera zbog nelegalnih finansijskih radnji, sedam meseci pre isteka prve zabrane.

FIFA je objavila da je njen Etički odbor zabranio Blateru i bivšem generalnom sekretaru FIFA Žeromu Valkeu da se bave bilo kojim aktivnostima u fudbalu tokom šest godina i osam meseci, zbog finansijskih prestupa koji su u vezi sa dodeljivanjem bonusa u vrednosti od oko milion dolara.

Obojica će se suočiti sa novom kaznom tek kada isteknu njihove sadašnje suspenzije. I Blater i Valke se suočavaju i sa krivičnim postupcima u Švajcarskoj, a prethodno su imali zabranu od šest i 10 godina.

Blaterova aktuelna kazna ističe u oktobru ove godine, a suspenzija bivšeg generalnog sekretara ističe u oktobru 2025. godine. Blater je nedavno bio u lošem zdravstvenom stanju i nalazio se u indukovanoj komi sedam dana, posle operacije srce u decembru.

U okviru nove kazne je i finansijski deo – obojica će morati da plate po milion švajcarskih franaka i naloženo im je da uplatu izvrše u roku od 30 dana. Još uvek ostaje nejasno kakvu moć FIFA ima da izvrši naplatu.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Najtužnija maca na svetu

Anketa

Da li će Partizan igrati polufinale Kupa protiv Crvene zvezde?

Rezultati