Fudbal

[ Izvor: Beta ]

24. 03. 2021. 11:33 0

"Gledaće nas i sa neba": Zvezda o "svom" Vlasti

Fudbalski klub Crvena zvezda oprostio se od proslavljenog glumca Vlaste Velisavljevića, koji je umro danas u 95. godini od posledica korona virusa. Kako je saopštila Zvezda, proslavljeni srpski glumac bio često gost crveno-belih na stadionu "Rajko Mitić" i prisustvovao brojnim uspesima kluba.

- Nema sumnje da je Vlasta obožavao Zvezdu, kao i da su svi voleli da vide našeg proslavljenog glumca na tribinama 'Marakane'. Zbog toga mu ovom prilikom šaljemo poslednji pozdrav u nadi da će i sa neba gledati naše uspehe i radovati se kao što je to radio sa tribina - navodi se u saopštenju.

Velisavljević je rođen 28. jula 1926. u Beogradu. Glumom je počeo da se bavi 1938. u pozorištu "Roda", koje je vodila ćerka Branislava Nušića - Gita Predić.

On je 1943. bio uhapšen i odveden je u nacistički logor Dortmund Herde, iz kojeg je uspeo da pobegne uz pomoć jednog majstora u fabrici koji mu je dao nemačku propusnicu.

Posle rata, sa nekoliko drugova pokušao je da pobegne u Ameriku, ali je uhvaćen i odveden u zatvor na Adi Ciganliji.
Proveo je i tri godine u zatvoru na Golom otoku, na koji je odveden 1950. godine pošto, kako je govorio, nije želeo da izda kuma, pukovnika u JNA, koga su optuživali da je staljinista.

Kada je donet zakon o rehabilitaciji, podneo je zahtev i rehabilitovan je kao zatočenik Golog otoka.

Prilikom hapšenja bio je student treće godine Pozorišne akademije u Beogradu, na kojoj je kasnije i diplomirao, u klasi Mate Miloševića u kojoj su bili i Olivera Marković, Djuza Stojiljković, Pepi Laković, Mihailo Viktorović.

U kasnijoj glumačkoj karijeri ostvario je 350 uloga u pozorištu, filmu i televiziji. Najpoznatija pozorišna uloga je iz predstave Buba u uhu, koju je više od 1.600 puta igrao na sceni JDP.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati