Fudbal

S. I.

21. 03. 2021. 11:15 1

Sme li FSS da pomiluje Vučićevog trenera kao 2019?

Dragan Recko Antić, ili kako ga veći deo Srbije naziva "Vučićev trener iz Vranja" kažnjen je sa 18 meseci zabrane vršenja dužnosti u fudbalu jer je kao trener Dinama psovao sudije i "sve od reda" kada je isključen u 71. minutu meča protiv Trajala, odigranog 11. marta.

Prijavu je po dužnosti napisao direktor Super i Prve lige Srbije Aleksandar Pivić 14. marta, sudije su odmah dostavile dopunske izveštaje, trener Dinama je posle isključenja (opet po dužnosti) dao izjavu, a već 18. je disciplinski sudija Ivan Nikolić drakonski kaznio Antića sa 18 meseci zabrane vršenja bilo kakvog posla u fudbalu.

- Voleo bih da pročitam ovu odluku i da kao vlasnik diplome za fudbalsko pravo pokušam da utvrdim kako se u roku od 6 dana sprovede prijava, uručenje, izjašnjenje i presuda. Svako ko poznaje pravo zna da je to nemoguće - napisao je na twitteru Mirko Poledica, predsednik Sindikata profesionalnih fudbalera "Nezavisnost" i od pre desetak dana, kako je napisao, "vlasnik diplome za fudbalska prava" FIFA.

Nije nemoguće, ali jeste - nikad brže. I zato se javlja sumnja u motiv ovako brzo izrečene visoke kazne, bez obzira što je zbog svega što je radio, pripao, optuživao, bahatio se, trebalo odavno da dobije šut kartu iz fudbala. Međutim, kad se pogleda kako se u Srbiji kažnjava, kad vratimo film koliko je "disciplinac" Nikolić tražio dopunskih izveštaja za prvenstveni večiti derbi, pa za verbalni rat na društvenim mrežama na relaciji Milan Borjan - Vladimir Vuletić, onda se ziasta zapitamo kako je to Antić preko noći ovako kažnjen.

Ko je to od Disciplinske tražio drakonsku kaznu? Marko Pantelić, potpredsednik koji vodi FSS dok se ne razbistri stanje oko Slaviše Kokeze ili možda Novica Tončev, čelnik Istoka i čovek koji je na sudu sa Antićem? Ili pak neko treći?

- Novica Tončev svim silama nastoji da uništi Dinamo, svojim sudijama nas je masakrirao u Superligi i izbacio nas iz elite, sada to isto radi i u Prvoj ligi, to tvrdim i stojim iza svojih reči - istakao Dragan Antić, 9. marta 2021 za sajt "Vranjske", a i za ovu izjavu će morati na sud sa Novicom.

Međutim, treba reći da je Dragan Antić za mnogo teže prekršaje i optužbe (povlačenje ekipe sa terena, uvrede i klevete) od psovanja, pretnji i vređanja jedne dame koja nosi sudijsku odoru u novembru 2018. kažnjen sa 15 meseci zabrane rada u fudbalu i novčano 600.000 dinara. A, onda je na poziv "odozgore", IO FS Srbije preinačio disciplinsku kaznu od 15 na pet meseci, što je bio šok za javnost. I tako je Dragan Recko Antić postao i zvanično u narodu poznat kao "Vučićev trener" jer se zna ko je naredio Kokezi da pomiluje uvaženog člana SNS-a iz Vranja.

I zato se pitamo, hoće li Aleksandar Vučić ponovo zvati da se Antiću ublaži kazna i sme li IO FS Srbije ponovo da primeni "leks specijalis" prema gazdi Dinama kao 2019? 

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Primopredaja

Zoran Živković [17.05.2024.]




Video dana

Muzikalni magarac

Anketa

Ko će osvojiti titulu u ABA ligi?

Rezultati