Fudbal

Milan Zarić

03. 03. 2021. 23:34 0

Barsa se iščupala, pa kroz produžetke otišla u finale

Fudbaleri Barselone su uspeli da nadoknade 0:2 iz prvog meča polufinala Kupa kralja, pošto su u revanšu posle produžetaka savladali Sevilju sa 3:0 i obezbedili su plasman u finale. Za trofej će se boriti sa pobednikom meča Bilbao - Levante (prvi meč 1:1).

Barsa je bila u teškoj situaciji posle prvog meča na "Ramon Sančez Pishuanu", pošto je morala da nadoknadi dva gola minusa, ali i da vodi računa da ne primi gol.

Kako je meč počeo, izgledalo je da to neće biti problem za Katalonce, pošto su rano došli do prednosti. Igrao se 12. minut kada je sve bolji Usman Dembele nadigrao odbranu Sevilje, te je prepolovio zaostatak.

Očekivao se od tog vodećeg gola još žešći nalet Barselone, međutim do kraja poluvremena nisu uspeli da stvore nijednu stopostotnu šansu. Do nje je došlo tek u 67. minutu, kada je Đordi Alba raspalio po lopti, ali nije imao sreće, pa je pogodio samo prečku.

Samo nekoliko minuta kasnije delovalo je da će se taj promašaj obiti o glavu izabranicima Ronalda Kumana. Jer, Mingeza je u 72. minutu napravio penal, odgovornost je preuzeo Lukas Okampos, ali je njegov udarac odbranio Ter Štegen i ostavio je Katalonce u igri.

Bili su svesni igrači Barselone da moraju da idu na sve ili ništa i šansa za to se ukazala u sudijskoj nadoknadi, budući da je u 92. minutu Fernando pocrveneo, pa je domaćin imao igrača više.

A dva minuta kasnije domaći su postigli drugi gol! Savršenu dugu loptu je poslao Antoan Grizman, našao je Đerara Pikea, koji je bio najviši u skoku, pa je postigao gol vredan produžetaka.

To kao da je slomilo igrače Sevilje, koji su u produžecima poklekli. U 95. minutu je Barselona, ispostavilo se na kraju, došla do gola vrednog finala. Đordi Alba je uputio upotrebljiv centaršut sa leve strane, najbolje se u šesnaestercu snašao Martin Brajtvajt, te je doneo 3:0.

Pokušala je Sevilja da se do kraja vrati, postigne gol i ode u finale, ali nije išlo... Tako su u 100. minutu tražili penal zbog igranja rukom Klemona Lenglea, međutim posle pregledanog snimka je sudija samo odmahnuo rukom, čime je poslednja šansa i iščezla.

Katalonci su mirno priveli meč kraju i otišli u finale, pa će se za trofej boriti sa Bilbaom ili Levanteom.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati