Fudbal

[ Izvor: Beta ]

02. 03. 2021. 20:01 0

Igrači Torina nisu došli na meč, Lacio traži pobedu od 3:0

Utakmica izmedju fudbalera Lacija i Torina, koja je bila na programu danas od 18.30, nije odigrana pošto igrači Torina nisu doputovali u Rim.

Ekipa Torina nije doputovala u Rim pošto su joj lokalne zdravstvene vlasti odredile karantin zbog više prijavljenih slučajeva koronavirusa.

Lokalne zdravstvene vlasti su navele da su posebno zabrinute zbog ove situacije, jer je Torino prvi tim Serije A koji ima slučajeve britanskog soja koronavirusa koji se lakše prenosi.

Iako je predsednik Fudbalskog saveza Italije (FIGC) Gabrijele Gravina ranije danas rekao da je "objektivno nemoguće da se ovaj meč odigra", Serija A je odbila da se utakmica odloži. Razlog je to što po protokolu jedan tim može da preskoči samo jednu utakmicu, a Torino je to već uradio odlažući duel sa Sasuolom u petak.

Fudbaleri Lacija su se pojavili na Olimpiku u 18.30, a iz tog tima očekuju da će meč biti registrovan službenim rezultatom 3:0 u njihovu korist.

- Poštovali smo pravila, došli na stadion, ostali 45 minuta, a ostalo prepuštamo nadležnima. Možda bi i nama bilo zgodno da ne igramo, ali liga mora da se poštuje. Mi smo sledili pravila - rekao je direktor Lacija Igli Tare za Skaj Sport Italija.

Upitan da li shvata da je nemoguće da Torino doputuje u Rim, on je rekao da ne želi da stvara polemiku i da je na vlastima da donesu odluku.

Na pitanje da li je od Lacija zatraženo da se utakmica igra sutra nakon što ekipi Torina istekne karantin, Tare je odgovorio: "Ne".

Gotovo identičan slučaj dogodio se jesenas kada Napoli nije otputovao na gostovanje Juventusu. Taj meč je prvo registrovan službenim rezultatom 3:0, ali je kasnije apelacioni sud Olimpijskog komiteta Italije usvojio žalbu Napolija i naložio da se meč odigra naknadno.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Vrati mi papuču

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati