Fudbal

S. I.

28. 02. 2021. 10:41 0

IZA KULISA Upumpani milioni, upravi Vojvodine sada smeta Lalatović

Vojvodina je pobedila Napredak u petak, igrači su malo digli glavu jer su im uplaćene dve plate i umesto bildovanja atmosfere pred derbi sa Partizanom u utorak (16.00) predsednik Dragoljub Samardžić pokreće disciplinski postupak protiv trenera Nenada Lalatovića i to zbog izjava!

- Naša disciplinska komisija pokrenuće postupak protiv Nenada Lalatovića zbog njegovih istupa u medijima, a koji su u suprotnosti s pravilnikom FSS-a, kao i samog kluba - rekao je Samardžić.

I sve bi nekako imalo smisla da je Lalatović imao dva prenaglašena javna pojavljivanja, a da je posle prve opomene, klub morao da reaguje kaznom. Međutim, u poslednjih godinu i nešto uprava Vojvodine se krije iza trenera Nenada Lalatovića koji je pravio sjajne rezultate, osvojio Kup Srbije, postao trener sa najviše pobeda u istoriji "Stare dame" iz Novog Sada a ona je duga 106 godina. I za sve to vreme je prelazio okvire sporta, samo na papiru napisanog disciplinskog pravilnika koji se selektivno primenjuje u Srbiji. "Lala" je bio i oštar u komentarima, netaktičan, pominjao je Vučića, Šešelja, bio u epicentrima žučnih rasprava... Podelio je mišljenja javnosti, neki su ga podržavali drugi osuđivali, ali je sve vreme čuvao Vojvodinu prevazilazeći okvire pravilnika ponašanja FSS, a u isto vreme i kluba. I niko iz kluba nije za 400 dana rekao ni reč "za" i "protiv" takvih istupa trenera. Oni znaju zašto.

Lalatović je za sve to vreme plaćao kazne FSS, za svaku svoju opasku protiv "sudija, suđenja, mešetarenja", a sada mu klub preti nekom novčanom kaznom ili suspenzijom samo zato što stoji iza svih igrača, zaposlenih u klubu i poručuje upravi "ispunite svoje obećanje, isplatite plate ili idite da bi došli neki drugi koji će to moći". Plate se duguju od letos, šest meseci je prošlo. Zašto Lalatović smeta upravi baš sada?

Iza kulisa ove priče stoje neke činjenice koje bi mogle da nagoveste da odgovor ne leži samo u nedisciplini i dugom jeziku trenera već i u nečem drugom. Mora se znati da je u kasu Vojvodine ušlo dva miliona evra od "Srbijagasa", generalnog sponora a da je dogovoren transfer Dejana Zukića u Ameriku za 1,2 miliona dolara. Znači, u kasi je potencijalnih tri miliona evra, uprava je umesto sve četiri plate, uplatila igračima i zaposlenima samo dve. A, ostatak? Tu su se vrata kancelarije predsednika zatvorila i usledila je najava suspenzije trenera.

- Sve što su obećali to nisu ispunili i jednostavno to je igra mačke i miša. To je stvarno sramota, očigledno je najveći problem u njima samima. Između sebe pričaju, između sebe se kriju. Obećavaju… Mene ne možete da prevarite, nema rezultata. Vidiš da te niko ne voli, da te niko ne poštuje, da ti se niko ne javlja, da ti igrači okreću leđa, da je katastrofa u klubu. Okreneš se i odeš - poručio je Lalatović pre 20 dana Samardžiću i ponovio pre 10 u jednoj drugoj formi.

Novac je došao u klub, problemi nisu otišli. Uprava i predsednik Dragoslav Samardžić, umesto da se bave "aferom Devetak" i gledaju kako će oprati obraz i imidž kluba zbog činjenice da su vodili na pripreme čoveka iz kluba koji je reketirao sopstvenog igrača, da namire sva dugovanja kad su već u mogućnosti i na neki način dokažu da nisu pričali u prazno, gleda sa saradnicima kako da eliminiše Lalatovića koji neće da ćuti i trpi nepravdu i kršenje dogovora. Da eliminiše čoveka koji je bez plata držao odveo ekipu do trofeja Kupa, koji nijednom nije skrenuo sa evropskog pravca. Čudno, zar ne?

Nije Lalatović prvi trener u svetu koji je držao tim bez para, a kad su one došle dobije ovakvu vrstu zahvalnice. Ako trener već nije poželjan, jedino rešenje je da se on smeni i isplati do kraja dok je pravi nonsens da se suspenduje zbog izjava, a još veći da se novčano kazni u momentu kada mu se duguje više desetina hiljada evra za plate. Ipak, razlog nisu izjave, one su uzete kao povod.

Srpska Atina želi da bude fudbalska tačka u Evropi, kad su osvojili kup pljuštale su optimističke izjave "idemo na titulu, grupnu fazu Ligu Evrope", častio je Bajatović, ali novac od nagrada nije bio isplaćen u godini kad je trofej i donet. Vojvodina ima mnogo potencijala, ali to nije dovoljno. U pravu je Lalatović kad kaže da je suština u ljudima.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Najtužnija maca na svetu

Anketa

Da li će Partizan igrati polufinale Kupa protiv Crvene zvezde?

Rezultati