Fudbal

[ Izvor: Mozzart sport ]

27. 02. 2021. 19:04 0

Prštalo u Bundesligi: Pukle dve "petarde"

Bajern se uozbiljnio nakon što mu je RB Lajpcig prišao na samo dva boda, Borusija iz Dortmunda konačno je odigrala utakmicu u kojoj su njeni navijači mogli da uživaju, bez strepnje za konačan ishod, dok je Štutgart kao maljem potvrdio Šalkeovo stradanje i sigurnu selidbu u niži rang. U svom prvom startu za Hertu naš Nemanja Radonjić odigrao je ispod svakog nivoa, pa ga je trener Pal Dardai u porazu od Volfzburga zamenio već na poluvremenu.

Posle Bajernovog trijumfa nad Kelnom od 5:1 pritisak je ponovo na Lajpcigu. Bikovi moraju da u poslednjem meču subotnjeg programa dobiju Borusiju iz Menhengladbaha u derbiju kola kako bi se vratili na minus dva i učinili da sve ostane u njihovim rukama. Jer podsetimo, ako ni jedni ni drugi ne kiksnu u narednim nedeljama početkom aprila imaćemo utakmicu sezone, pošto Bavarci idu u Lajpcig.

Nakon što je prosuo pet bodova u prethodna dva kola "večiti šampion" Nemačke nije imao kud. Imao je imperativ pobede u sudaru s Jarčevima. Keln igrao bez pritiska i pružio sasvim solidan otpor u prvih 45 minuta. Imao je u jednom momentu 1:2, odnosno stativu na 1:3, kada je Manuel Nojer napravio katastrofalnu grešku i izgubio loptu pred svojim golom.
Videvši da je vrag odneo šalu Bajern je morao da doda gas, Hansi Flik je na teren poslao Tomasa Milera i Serža Gnabrija, što je u potpunosti promenilo fizionomiju domaćina. Mileru je bilo potrebno svega pet sekundi da namesti drugi gol Robertu Levandovskom za 3:1, a u finišu Keln je s još dva gola dokrajčio Gnabri.

Divnu partiju pružio je Leon Gorecka (tri asistencije), pokazavši kako izrasta u ozbiljnog lidera na sredini terena i kreatora igre (podsetio je na dana kad je u Šalkeu bio motor tima), međutim ponovo je centralne reflektore na sebe privukao Levandovski, došavši do cifre od 34 gola u 32 utakmice ove sezone.
BUNDESLIGA, odigrane utakmice 23. kola

Petak

Verder - Ajntraht 2:1 (0:1)

/Gebre Selasije 47, Sardžent 62 – Silva 9/

Subota

Bajern - Keln 5:1 (2:0)

/Čupo Moting 18, Levandovski 38, 65, Gnabri 82, 86 - Škiri 49/

Dortmund - Bilefeld 3:0 (0:0)

/Daud 48, Sančo 59pen, Rejnijer 81/

Štutgart - Šalke 5:1 (3:1)

/Endo 10, 26, Kalajdžić 34, Klement 88, Didavi 90+2 - Kolašinac 40/

Volfzburg - Herta 2:0 (1:0)

/Klinter 38ag, Lakroa 89/

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati