Fudbal

S. I.

02. 02. 2021. 10:21 0

ZIMA 2020/21. Seoba Srba za malo para, Jović prva zvezda

Najslabiji prelazni rok u poslednjih 20 godina obeležen koronavirusom ostavio je traga i na visine transfera srpskih fudbalera, pa je za nas i za Evropu najzvučniji je bio svakako povratak Luke Jovića iz Reala u Ajntraht Frankfurt.

Najveći transfer srpskog igrača u ovom prelaznom roku, iako je bio dogovoren u oktobru, napravio je Partizan prodajom Filipa Stevanovića u Mančester siti za 8,5 miliona evra (podatak sa Transfermarkta), što je i naš rekord ove zime. Ipak, najviše pompe izazvala je pozajmica Luke Jovića.

Real je odlučio da Luku pošalje negde na pozajmicu, on je izabrao Ajntraht i za 105 minuta u četiri meča postigao je tri gola, razigrao i sebe i saigrače. Uradio je srpski napadač više nego za godinu i po dana u Madridu što je samo nastavilo polemike oko njegovog statusa u španskom gigantu. Odlazak mu se poklopio i sa lošim rezultatima Reala tako da je u Španiji dobio i više podrške nego što je imao dok je nosio beli dres. Ako uspe da pomogne Ajntrahtu da se domogne Lige šampiona tih milion evra za pozajmicu Nemcima će se višestruko isplatiti.

Treći po visini obeštećenja je transfer Aleksandra Paločevića u Seul. Nekadašnji plejmejker Vojvodine blistao je na pozajmici u Južnoj Koreji pa je sada otkupljen za milion evra od portugalskog Nasionala. Poslednjih dana prelaznog roka obeležile su uglavnom pozajmice srpskih igrača.

Nemanja Radonjić je uz Samija Kediru neočekivano pojačao Hertu. Iako nije nagoveštavano da može da napusti Olimpik, najbrži sprski fudbaler je zadužio broj "24" u Berlinu uz otkupnu klauzulu od 12 miliona evra. Strahinja Pavlović je iz Monaka otišao nakaljenje u Serkl Briž, Neven Subotić je napustio Tursku i stigao u austrijski Altah, Nikola Ninković je prešao kao slobodan igrač iz Askolija u Brešu, Ivan Šapnjić nije mogao da dobije šansu u Atletiku pa se odlučio za Kadiz.

Luku Adžića je Anderleht posle Ankaragudžua poslao ponovo u Emen, Stefan Čupić je u Olimpijakosu iz Nikozije, a njega je na golu Ararat Jermenije zamenio Nikola Petrić. Vladimir Silađi, golgeter TSC-a karijeru nastavlja u Južnoj Koreji, čeka se ozvaničenje transfera Vukašina Jovanovića u Elče. On je slobodan igrač pa može i van prelaznog roka koji je juče završen u najjačim zemljama ali je otvoren u još 18 zemalja.

Prelazni rok u Srbiji završava se 5. februara tako da ćemo tek napraviti rezime.

SRBI U EVROPI - ZIMA 2020/21.

1. Filip Stevanović (Partizan - Mančester s.) 8.500.000 

2. Luka Jović (Real - Ajntraht) 1.000.000 poz.

3. Aleksadnar Paločević (Nasional - Seul) 1.000.000 otkup

4. Ranko Veselinović (Vojvodina - Vankuver) 590.000 otkup

5. Vladimir Silađi (TSC - Gangvon) 150.000

NAPOMENA: Sume su izražene u evrima.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati