Fudbal

M. Z. [ Izvor: Index.hr ]

28. 01. 2021. 14:48 0

"Prejedao sam se, Real mi je davao 5 kg nutele mesečno"

Antonio Kasano, najzločestiji dečko italijanskog fudbala s početka veka, u Realu je proveo samo godinu i po dana. Međutim, iz tog razdoblja ostaju nebrojene anegdote koje svedoče o njegovoj divljoj naravi i teškom karakteru.

Veliki talenat Kasana ostao je u senci njegove nediscipline i incidenata koje je izazivao. U Real je 2006. godine došao s reputacijom jednog od najtalentovanijih, ali i najneobuzdanijih mladih fudbalera na svetu. Uostalom, Roma, koja ga je pet godina ranije učinila najskupljim tinejdžerom u istoriji kada je Bariju za njega platila 30 miliona evra, Realu ga je prodala za šest puta manje novca.

Kasano je nakon sjajnog početka i gola posle samo nekoliko minuta od ulaska u igru u debiju i u Realu pokazao zašto je pojam za nedisciplinu. Teška situacija s njim postala je neizdrživa u leto 2006. Tada je Real preuzeo Fabio Kapelo, s kojim je Kasano ratovao i u Romi. Nastavio je u istom stilu i u Realu, gde je i lošije igrao, zbog čega je poslat na klupu. Sedenje među rezervama Reala nije bio problem Ronaldu i Bekamu, ali jeste Kasanu, pa je divljao na Kapela pred svima, zbog čega je izbačen iz ekipe.

Van terena isticao se orgijanjem sa prostitutkama, kao i prejedanjem slatkišima. Kasano je pričao kako je u hotelsku sobu stalno naručivao ogromne količine kroasana sa čokoladom. U Madridu su ga prozvali "debeli", a Real ga je novčano kažnjavao za svaki gram iznad dopuštenog, međutim to nije pomagalo. Ipak, u razgovoru sa Fabiom Kanavarom i Kristijanom Vijerijem, Kasano je za prejedanje optužio Real.

- Ubrzo po dolasku u Real izgubio sam 12 kilograma jer sam bio strahovito motivisan da se dokažem u najboljem klubu na svetu nakon što sam oteran iz Rome. Problem je nastao jer je tada jedan od Realovih sponzora bila "Nutela", koja je svakom igraču mesečno davala po pet kilograma svog krema - objašnjava Kasano kako je počeo njegov sunovrat u Realu i nastavlja:

- Kada je Kapelo došao, postigao sam dva gola u prve dve utakmice i osećao sam se kao gospodar sveta. Međutim, onda me zamenio u prvom poluvremenu protiv Liona, pa sam se posvađao sa njim u Herezu i izbacio me iz ekipe. Zbog toga sam psihički potonuo, pa sam jeo toliko nutele da sam se u sedam meseci ugojio 14 kilograma. Stalno sam kašikom jeo nutelu iz tegle. Žderao sam je toliko da je to bilo gadljivo i nije me bilo briga.

Kasano se na kraju kaje i zbog ponašanja prema Kapelu:

- Jako mi je žao zbog svega što sam mu radio jer on je osoba koju veoma cenim i jako volim.

U jedinoj sezoni u kojoj je sarađivao sa Kapelom u Realu, Kasano je osvojio titulu u Španiji, ali je, zbog prejedanja nutelom, njoj doprineo sa samo sedam nastupa i jednim golom, pre nego što je poslat nazad u Italiju.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati