Fudbal

S. I.

14. 01. 2021. 17:54 3

Pobuniš se, dobiješ ćušku i - više nemaš svoj stav

Digla se prašina prethodnih dana u srpskom fudbalu, pobunjenici su dobili ćušku, možda i koje obećanje, a onda je po meri FS Srbije mogao da bude objavljen spisak igrača koji će predstavljati reprezentaciju naše zemlje na američkoj turneji gde će odigrati prijateljske mečeve protiv Dominikasnke republike (26. januara) i SAD (31. januara).

Selektor mlade reprezentacije Ilija Stolica, sada u funkciji vd selektora u fazi "dugo nadolazećeg naslednika Tumbakovića", pozvao je na prozivku u subotu 25 fudbalera, 24 iz Superlige, dok će ga Ranko Veselinović (Vankuver) sačekati u Dominikani. I na spisku su sva trojica (ne)spornih igrača: Nikola Aksentijević i Nikola Stevanović (Radnički Niš) i Nemanja Mićević (Mladost Lučani).

Direktor Radničkog iz Niša Propadalo je bio deklarativan da pomenuta dvojica igrača neće gubiti vreme u Americi jer su potrebni na pripremama, dok je trener i dirketor Lučanaca Nenad Milovanović rekao da je Mićević tek preležao koronu i da još nema negativan rezultat i da je apsurdno da putuje. I klubovi su bili u pravu jer van FIFA termina selektor, Savez trebalo bi da ih konsultuju pre nego što donose odluke za utakmice koje donose novac Savezu i korist menadžerima, a uspomene igračima...

Iz Saveza je naravno stigla drugačija verzija, klubovi su dobili ćušku, možda po koje obećanje i po starom dobrom običaju su popustili. Progutali su ponos i stav. Ništa novo, tako se vlada u Srbiji. Prosto, iznenadimo se kad u fudbalu neko ima stav drugačiji od vladajućeg i kad ga iznese. Samo, taj stav ne traje dugo. Nažalost.

Da podvučemo crtu, na turneji neće biti igrača Zvezde jer se spremaju za šesnaestinu finala Lige Evrope, ali nema ni fudbalera OFK Bačke, Zlatibora, Napretka i Novog Pazara. Stolica okuplja ekipu u subotu 16. januara, a 21. se putuje za Dominikansku republiku, omiljenu zimsku destinaciju predsednika Slaviše Kokeze.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 3

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Kornjača akrobata

Anketa

Da li će Partizan igrati polufinale Kupa protiv Crvene zvezde?

Rezultati